Sos de rosii cu aripiare de pui

de cicilica in Supe/Ciorbe, 7 Mar 2010 | 2421 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  1 caserola aripioare pui,
  • 1 ardei rosu gras,
  • 1ardei iute, (acesta este facultativ,deoarece nu toata lumea maninca picant),
  • 6-7 rosii,
  • 3 cepe mijlocii,
  • 4-5 graunti de usturoi,
  • sare
  • piper,
  • delikat,
  • ulei pentru prajit.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii cu aripiare de pui:

Aripiarele se spala se sterg de apa cu un prosop de hirtie,apoi se condimenteaza cu sare, piper, delikat si se pun la prajit ,in uleiul incins, la foc moderat.Se rumenesc frumos pe ambele parti.Se pune apa la fiert intr-o oala de 2 litrii. Cind aceasta a clocotit se oparesc rosiile .Acestea se curata de coaje si se toca cubulete.Cind aripioarele sunt parajite se scot pe o farfurie ,iar in uleiul rezultat (acesta nu trebuie sa fie ars) se pune ceapa si ardeii taiati julien, impreuna cu o ceasca de apa si se calesc pina ce ceapa este bine inmuiata.Se adauga si usturoiul taiat feliute si se mai tine 10 minute.apoi rosiile taiate cubulete.Se firbe la foc mic pina ce rosiile se inmoaie,se pun si aripioarele .Continuam sa fierbem pina ce sosul se leaga si scade se condimenteaza cu sare , piper , delikat dupa gust.Noi am servit cu mamaliguta.

 

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

12.03.2012, 10:55

La multi ani!

deyutzky 1

12.03.2012, 22:58

La multi ani!!!

Bunica 1

12.03.2013, 08:24

la multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI