Spaghete cu rosii coapte

de La Ancuta in Spaghete, 31 Aug 2011 | 2237 vizualizari

 

Probabil ca stiti deja cat de mult imi plac pastele. Sunt bune, se prapara repede si te scot deseori din incurcatura. Asa a fost si cu aceste spaghete, facute in mare graba, dupa o zi de munca :). Rezultatul a fost o masa delicioasa, fara bataie de cap.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet spaghete
  • ~20 rosii cherry
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri pesmet
  • 2-3 linguri cascaval ras (sau orice alta branza)
  • 1 lingura unt
  • busuioc
  • sare, piper
  • praf de chili (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu rosii coapte:

Spalam rosiile si le taiem pe jumatate. Condimentam cu sare si piper si adaugam 1 lingura ulei de masline si pesmetul. Amestecam bine, fara a zdrobi rosiile.

Punem rosioarele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana 15-20 de minute.

Intre timp fierbem spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Separat punem untul intr-o tigaie incapatoare si adaugam usturoiul taiat feiute subtiri. Lasam cateva minute iar apoi stingem cu jumatatea de pahar de vin. Lasam sa fiarba 5 minute.

Adaugam in tigaie jumatate din rosiile coapte si le zdrobim cu dosul lingurii.
Lasam 1-2 minute sa fiarba iar apoi adaugam restul rosiilor si busuiocul tocat marunt. Daca va place mai picant puteti adauga si putin praf de chili.

La final adaugam un polonic din apa in care au fiert pastele si stingem focul. Scurgem pastele si le amestecam cu sosul din tigaie. Adaugam branza rasa si amestecam usor pana se omogenizeaza.

Servim calde. Va garantez ca au fost o bunatate :).

 

RETETA IN IMAGINI

Spaghete cu rosii coapte-0
Spaghete cu rosii coapte-1
Spaghete cu rosii coapte-2
Spaghete cu rosii coapte-3
Spaghete cu rosii coapte-4
Spaghete cu rosii coapte-5

COMENTARII (26)

La Ancuta

La Ancuta 1

02.09.2011, 11:04

Multumesc Cristina

adry88

adry88 1

02.09.2011, 16:14

mamaieelena

mamaieelena 1

23.09.2011, 16:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24