Spaghetti con le polpettine (spaghete cu chiftelute)

de MotanLaOale in Spaghete, 20 Aug 2021 | 3022 vizualizari

 

"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

  • 500g spaghete
  • 500g carne tocata amestec
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 3 felii paine
  • 5 catei usturoi
  • 1 legatura marar
  • 400g pasatta de rosii
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 50ml ulei
  • 300g porumb
  • 300g ciuperci (conserva)
  • vegeta
  • boia
  • cimbru
  • oregano
  • cuisoare praf
  • nucsoara
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti con le polpettine (spaghete cu chiftelute):

Din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, usturoiul pisat, mararul tocat, sare si piper se face o pasta ca de chiftele si se tine la frigider cel putin o ora.

Se fac chiftelute mici cu mana uda si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se stropesc cu ulei si se introduc in cuptor pana sunt gata si se rumenesc.

Separat se face sosul din pasatta si pasta de rosii, cu condimente dupa gust si se fierbe 5 minute.

Se adauga porumbul si ciupercile si se fierb 10 minute.

Se adauga chiftelutele si se mai fierbe 15-20 minute, pana scade sosul putin si se ingroase.

Se fierb spaghetele dupa indicatiile de pe ambalaj, se scurg si se trec pe sub apa rece.

Se pun spaghetele intr-un vas mai mare, se toarna sosul cu chiftelute peste ele, se amesteca cateva minute si este gata.

Se pot presara si cu cascaval sau nu.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti con le polpettine (spaghete cu chiftelute)" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste cu piept de pui, reteta rapida si gustoasa pentru cina