Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

de diaconta in Oaie, 17 Apr 2016 | 447 vizualizari

 

Eu nu mă împac foarte bine cu carnea de miel,dar dacă aceasta este condimentată foarte bine,poate fi foarte gustoasă.


De aceea am ales să pregătesc spata de miel foarte picantă,iar ca şi garnitură am avut un sos de ciuperci şi gorgonzola.


Cu ajutorul caserolei pentru marinare rapida Food Saver,am marinat carnea în iaurt,adăugând ierburi de Provence,condiment cu ardei iute Hot&spicy,usturoi,piper cu lamâie şi mustar cu hrean.


Toate aceste arome au pătruns foarte bine în carne în timpul procesului de marinare.

 

INGREDIENTE

  • 2 felii generoase spată de miel
  • 6-7 căţei de usturoi
  • 1 lingura iaurt grecesc
  • 1 lingurita mustar cu hrean
  • 1 lingura ulei de masline
  • Condiment Hot&spicy(ardei iute)
  • ½ lingurita Ierburi de Provance
  • Sare roz de Hymalaia
  • Piper cu lamâie
  • Coaja de lamâie
  • O crenguţă rozmarin
  • Ardei iute rosu uscat
  • 100 ml Supa de legume
  • 1 lingurita oţet balsamic

Sos de ciuperci si gorgonzola:

  • 150 g ciuperci din conserva
  • 2 buc ceapa verde
  • O lingura faina
  • 200 g smântâna
  • 100 g gorgonzola
  • 100 ml apa
  • Sare,piper
  • Putin ulei
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver:

Pentru început am pregatit aparatul de vidat FoodSaver si caserola pentru marinare,ajutoarele noastre de baza pentru aceasta operatiune.

Carnea am spalat-o si am uscat-o cu un servet de hârtie.Apoi am condimentat-o cu sare,piper cu lamâie , condiment hot&spicy,ierburi de Provence.

Usturoiul l-am zdrobit,apoi l-am amestecat cu uleiul ca si la mujdei,am pus mustarul si iaurtul.Cu acest amestec am uns bucatile de carne pe ambele parti si le-am asezat în caserola pentru marinare Food Saver.

Deasupra am razuit coaja de lamâie,ardeiul iute taiat felii ,piper si rozmarinul.

Am pus capacul caserolei am rotit butonul caserolei în pozitia  pentru marinare,am conectat caserola la aparatul de vidat cu ajutorul furtunului atasat,apoi am apasat butonul pentru vidare.

Am repetat operatiunea de doua ori pentru o marinare mai rapida.

Dupa aceasta,am mutat butonul pe pozitia “închis” pentru a sigila caserola.

Am pus caserola la frigider pentru jumatate de ora,daca nu aveti atata timp la dispozitie,ajunge chiar si 15 minute.

Dupa acest timp,am deschis caserola întorcând butonul caserolei în pozitia deschis,am pus bucatile de carne împreuna cu supa de legume  si oţetul balsamic într-un vas ceramic,am acoperit cu  folie si am pus la cuptor la 200 de grade.Dupa o ora,am scos folia si am redus temperatura la 180 de grade.

Intre timp am pegatit sosul de ciuperci.

Intr-o tigaie,am prajit ceapa verde cu putin ulei,am adaugat ciupercile si am mai lasat putin.

Am adaugat faina,am mai calit putin,am condimentat,am pus smântâna si apa si am lasat sa fiarba putin.

La final am adaugat gorgonzola si am mai lasat pâna ce aceasta s-a topit.

Am pus carnea de miel deasupra sosului si am servit fierbinte.

 

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438694
retete culinare - Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438695
retete culinare - Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438696
retete culinare - Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438697
retete culinare - Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438698
retete culinare - Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438699
retete culinare - Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438700
retete culinare - Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438701
retete culinare - Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438702
retete culinare - Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438703
retete culinare - Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438704
retete culinare - Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438705
retete culinare - Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438706
retete culinare - Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438707
retete culinare - Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438708
retete culinare - Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438709
retete culinare - Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438710
retete culinare - Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438711
retete culinare - Spata de miel hot & spicy pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438712

COMENTARII (17)

Rocsi 1

17.04.2016, 21:23

Gherca Daniela 1

18.04.2016, 08:19

rumena si tare buna!

mirela0911 1

18.04.2016, 20:26

Ce bunatate a iesit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D