Spirale cu branza si stafide

de mirela0911 in Prajituri, 14 Mai 2014 | 1388 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 1,4 kg faina alba
  • 25 g drojdie proaspata
  • 4 oua
  • 3/4 cana zahar
  • 1 lgt sare
  • 150 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • lapte caldut cat cuprinde
  • Pt. umplutura:
  • 750 g branza de vaci
  • 6 lg zahar (dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g stafide
  • 1 galbenus de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu branza si stafide:

Aluatul: Se face o maia din drojdie, putin lapte caldut, 1 lg faina si 1 lgt zahar, se lasa sa isi dubleze volumul. Intre timp se bat ouale bine impreuna cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie, se toarna cca 300 ml lapte caldut, se mai amesteca putin apoi se adauga maiaua si se omogenizeaza. Se toarna faina cernuta, se amesteca, se mai adauga lapte cat este necesar si se framanta. La jumatatea framantatului se adauga uleiul si se continua pana obtinem un aluat omogen si care nu se lipeste de degete. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se pregateste umplutura. Se amesteca bine branza cu zaharul si zaharul vanilat, galbenusul si stafidele. Eu am avut o branza foarte cremoasa si am adaugat si 3 lg de gris.

Se ia o bucata din aluat, se intinde in forma dreptunghiulara, se unge cu branza si se ruleaza pe lungime. Se taie bucati de cca 5 cm si se aseaza intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Se lasa sa mai dospeasca cateva minute, se ung cu ou batut cu zahar vanilat si se dau la cuptor la 180 de grade. Se lasa pana se rumenesc frumos si miroase biiiiine in toata casa. Pofta buna!

P.S.: Din aceasta cantitate de aluat mi-au iesit o tava de spirale, 2 tavi de branzoici si un cozonacel cu rahat.

 

RETETA IN IMAGINI

Spirale cu branza si stafide-0
Spirale cu branza si stafide-1
Spirale cu branza si stafide-2
Spirale cu branza si stafide-3
Spirale cu branza si stafide-4
Spirale cu branza si stafide-5

COMENTARII (19)

Criss

Criss 1

15.05.2014, 05:49

deyutzky

deyutzky 1

15.05.2014, 09:27

delicioase!

anca_rm

anca_rm 1

15.05.2014, 12:21

bunatati Mirela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24