Spiraloni cu galbiori

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 3 Aug 2015 | 1649 vizualizari

 

Spiraloni sunt paste spiralate dar de marime mai mare , o bucata este de marimea degetului mic . Mie imi plac pentru ca absorb si incorporeaza printre lamele , sos , arome si bucatele din celelalte ingrediente . Rezultatul este un gust delicios .Galbiorii i-am cumparat proaspeti din piata , zilnic sunt adusi de la Valea Ierii [ valea Ariesului ].Citind mai multe despre galbiori http://ciupercomania.blogspot.com/2014/03/galbiorul-cantharellus-cibarius.html am aflat surprinsa ca contin multa vitamina C si D .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr spiraloni
  • 250 gr galbiori
  • 100 ml ulei masline
  • 7 catei usturoi
  • 1 gogosar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 varf cutit praf de nucsoara
  • 1/2 lingurita flori oregano
  • 1 lingurita condiment oglio, alio ,peperoncini
  • 1 lingura capere- facultativ
  • sare
  • ardei iute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spiraloni cu galbiori:

  1. Pastele se pun la fiert in apa cu sare .
  2. Spalati gogosarul si patrunjelul verde .
  3. Curatati  si spalati din mai multe ape galbiorii .Puneti ciupercile la scurs intr-o sita [ eu folosesc sita de inox] .
  4. Curatati gogosarul si usturoiul .Taiati gogosarul julien si feliati usturoiul .
  5. Caliti-le usor in ulei timp de2-3 minute . Adugati galbiorii si caliti in continuare .Sarati .
  6. Opriti fierberea pastelor .
  7. Acestia vor lasa lichid . Transferati cu ajutorul unei palete cu ochiuri pastele[ aproape fierte  din oala ce fierbe alaturi .
  8. Amestecati pastele cu galbiori , gogosar si usturoi impreuna cu capere , nucsoara , oregano si condimentele ialiene +patrunjelul tocat marunt .
  9. Serviti spiraloni cu galbiori alaturi de legumele preferate  . Noi am servit cu ardei iute .
 

TIPS-URI

1

Am gustat la sfarsit preparatul si am decis ca au nevoie de ceva acru care sa balanseze gustul . eu am pus capere dar se poate folosi zeama de lamaie sau rosie taiata .

RETETA IN IMAGINI

Spiraloni cu galbiori-0
Spiraloni cu galbiori-1
Spiraloni cu galbiori-2
Spiraloni cu galbiori-3
Spiraloni cu galbiori-4
Spiraloni cu galbiori-5
Spiraloni cu galbiori-6
Spiraloni cu galbiori-7
Spiraloni cu galbiori-8
Spiraloni cu galbiori-9
Spiraloni cu galbiori-10
Spiraloni cu galbiori-11
Spiraloni cu galbiori-12
Spiraloni cu galbiori-13

COMENTARII (26)

Gicuta69

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:15

Ce bine arata!

simona72

simona72 1

16.11.2016, 11:49

Ce am ratat! :S

mihaelar63

mihaelar63 1

16.11.2016, 12:14

Simo , mai bine mai tarziu decat niciodata ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24