Split pea soup

de Mitinita in Supe, 17 Feb 2011 | 4087 vizualizari

 

Inca o supa de mazare verde uscata!

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 tulpina de telina (apio)
  • 450 gr mazare verde uscata
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita patrunjel
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 2 litri de apa
  • 2 catei de usturoi
  • 3 cartofi
  • 1/2 cup de fulgi de ovaz
  • 1 ciolan afumat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Split pea soup:

Se taie legumele in cubulete.

Se pun toate ingredientele (mai putin fulgii de ovaz si cartofii la fiert) cam 1 1/2 - 2 ore sau pana cand mazarea uscata e fiarta.

In ultimele 25 de minute se adauga cartofii si fulgii de ovaz.

Cand s-au fiert se ia de pe foc si se lasa 15 minute deoparte,dupa care se mixeaza cu un stick blender sau blender.

Carnea se scoate inainte de a mixa si se poate rupe in bucatele.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Split pea soup" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

mena29 1

17.02.2011, 19:23

diaconta 1

17.02.2011, 19:24

am citit ....slip

Mitinita 1

17.02.2011, 19:31

dia,vezi ca am pus o supa cu litere ca ai pierdut una dar de cate ori a trebuit sa-mi corectez mesajul merg si eu la supa!!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de curcan cu rosii si galusti de branza