Sprot in sos tomat

de alinutzika in Peste, 7 Oct 2012 | 6052 vizualizari

 

Ador soiul acesta de peste mic, pentru gustul lui, pt faptul ca nu trebuie curatat de solzi, pt ca nu stau cu frica oaselor si pentru ca e foarte ieftin. Sunt deliciosi prajiti in faina, sau simplu, cu sare, sau cu mujdei de usturoi sau, ca azi, in sos tomat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg sprot
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei rosii
  • 1 morcov mare
  • 3-4 catei usturoi
  • 500 ml pasta de rosii
  • condimente: sare(daca mai e nevoie, pt ca pestele e sarat), piper,oregano uscat
  • verdeata frunze: patrunjel, telina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sprot in sos tomat:

Pestisorii se spala bine. Persoanele care sunt mai sensibile, pot taia si capul pestisorilor. Eu nu am facut asta. I-am prajit in baie de ulei si i-am scos intr-un castron.

Am calit legumele tocate marunt , la foc mic, in putin ulei. Cand au fost calite, am adaugat pasta de rosii, si am lasat sa fiarba impreuna , la foc mediu, vreo 20 de minute sau pana cand a inceput sa scada sosul si sa se ingroase putin. Intre timp, condimentam.  Am adaugat pestele si am mai lasat 10 minute, reducand focul, si amestecand usor din cand in cand. Inainte cu cateva minute de a opri focul, adaugam usturoiul tocat. Oprim focul si adaugam verdeata tocata ff marunt.

 

RETETA IN IMAGINI

Sprot in sos tomat-0
Sprot in sos tomat-1
Sprot in sos tomat-2

COMENTARII (11)

alinutzika

alinutzika 1

07.10.2012, 21:17

multumesc pt aprecieri!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

07.10.2012, 22:59

Bya Ralu

Bya Ralu 1

12.10.2012, 17:25

ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!