Stiuca cu prosciutto la cuptor

de mihaelar63 in Peste, 4 Ian 2015 | 2988 vizualizari

 

Stiuculita proaspata. NU avea decat putin peste 5 Kg. Bineinteles ca am impartit pentru doua mese .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg rondele de stiuca
  • 400 gr prosciutto di Parma
  • sare
  • 1 lingurita pasta iute de ardei
  • 1 lamaie- zeama
  • 2 linguri mustar frantuzesc
  • 6 linguri bulion de rosii cu usturoi [ productie proprie ]
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 buc praz
  • rosii cherry
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca cu prosciutto la cuptor:

Rondelele de stiuca se spala , se sareaza si se ung cu zeama de lamaie .

Pestele se aseaza intr-o tava [ daca doriti poate fi tapetata cu folie de hartie ]

 Din pasta de ardei , mustar si bulion se prepara o pasta din care se distribuie peste fiecare bucata de peste .

Partea alba a prazului se feliaza . Prosciutto se taie cuburi .

Presarati pe peste prosciutto si praz . Stropiti cu ulei de masline .

Dati tava la cuptorul incalzit 30 minute pana pestele se rumeneste .

Decorati la servire cu rosii cherry si partea verde de la praz.

TIPS-URI

1

Stiuca este un peste cu carne ferma , densa , care cere la preparare putina grasime sau ulei .

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca cu prosciutto la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor