Stiuca umpluta...Stiu..ca va place

de rodica_m in Peste, 29 Oct 2011 | 8296 vizualizari

 

Un preparat foarte gustos...si nu se face atat de greu precum pare...cel putin eu credeam ca este mai dificil.
Stiucii mele i s-a julit si nasul daca nu a fost cuminte!!! :))

 

INGREDIENTE

  • 1 stiuca
  • 1ceapa
  • 2 felii de paine
  • 100 ml lapte
  • patrunjel
  • 1 ou
  • 1 linguri maioneza
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca umpluta...Stiu..ca va place:

Stiuca se curata de solzi. Stiti ca stiuca are pielea foarte gelatinoasa si alunena din maini in momentul curatarii, pentru ca acest lucru sa nu se intample scufundati pentru cateva secunde stiuca in apa fiarta pe ambele parti. Acum fara probleme putem sa ne vedem de treaba.

Taiem capul stiucii,curatandu-l de urechi, insa aripile le lasam. Cu grija facem mici crestaturi intre piele si carnea pestelui (acolo unde am taiat capul stiucii) ca sa putem indeparta pielea de pe carne. Nu se scoate greu dar e nevoie de putina atentie ca sa nu se rupa pielea. Cand ajungem la coada taiem osul. Aveam acum pielea stiucii numai buna de umplut.

Pregatim umplutura: Carne pestelui o spalam bine indepartand maruntaiele, scoatem osul central, si taiem carnea in cubulete, taiem ceapa si verdeata, adaugam si pinea inmiuata in lapte. Punem totul in blender si pasam sau puteti folosi masina de tocat.

Adaugam oul, amestecam bine, potrivim de sare si piper.

Cu o lingura umplem pielea cu amestecul de carne. Repartizam uniform si ii dam pielii forma pestelui. 

Punem trunchiul umplut pe o bucata de folie de aluminiu, acum atasam si capul, il bagam putin sub pielea trunchiului. Ungem pestele cu maioneza.

Impachetam pestele in folia de aluminiu. Il punem in tava si dam ca cuptorul incins la 180 C pentru o ora.

Dupa ce il scoatem din cuptor nu desfacem peste din folie. Lasam sa se raceasca complet. Il punem apoi pe un platou si decoram dupa bunul plac.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

daca va ramane umplutura puteti face cateva chiftelute.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Stiuca umpluta...Stiu..ca va place 131508
retete culinare - Stiuca umpluta...Stiu..ca va place 131509
retete culinare - Stiuca umpluta...Stiu..ca va place 131510
retete culinare - Stiuca umpluta...Stiu..ca va place 131511
retete culinare - Stiuca umpluta...Stiu..ca va place 131512
retete culinare - Stiuca umpluta...Stiu..ca va place 131513

COMENTARII (24)

mamaieelena 1

05.11.2011, 13:28

f bun si arata super

mihaelar63 1

03.12.2011, 13:38

Mie precis ca da

rodica_m 1

05.12.2011, 10:31

mihaelar

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D