Strudel cu mere

de miremirc in Dulciuri, 23 Mar 2011 | 9017 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi de placinta
  • 9 mere mari (aproximativ1,5 kg)
  • 18 lg zahar
  • 6 lgt gris
  • scortisoara
  • ulei
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

  Curatam merele si le dam pe razatoarea mare.

  Desfacem aluatul de foietaj si ungem foaia cu ulei, punem merele (le stoarcem in pumn ca sa scoatem sucul de mere inainte de a le aseza pe foaie), 3 lg de zahar, 1 lgt gris si scortisoara dupa gust.

  Rulam cate 2 foi ( in pachet sunt 12 foi, deci ne vor iesi 6 rulouri cu mere ; eu am in tava doar 5 bucati, a 6-a am pus-o intr-o tava de chec si nu i-am mai facut poza) si le asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Capetele trebuie stranse si adunate sub ruloul de mere.

 Dupa ce am asezat toate rulourile cu mere in tava le ungem cu mult ulei (deoarece sunt foarte uscate foile) si le dam la cuptor pana se rumenesc.

  Dupa ce sa-u rumenit, le scoatem din cuptor si le acoperim cu un prosop de bucatarie curat pana se racesc putin , apoi le stropim cu zahar pudra.

 Delicios! :)

 

 

RETETA IN IMAGINI

Strudel cu mere-0
Strudel cu mere-1
Strudel cu mere-2
Strudel cu mere-3
Strudel cu mere-4
Strudel cu mere-5
Strudel cu mere-6

COMENTARII (14)

adry88

adry88 1

02.06.2011, 16:48

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 12:53

la favorite cu ea

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 22:13

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!