Strudel cu prune

de T I M E A in Dulciuri, 21 Apr 2013 | 3027 vizualizari

 

Nu e un secret ca ador tot ce e patiserie. Acest strudel e delicios si am sa repet cat de curand experienta si cu alte fructe. Si pentru ca e duminica am dat curs si la invitatia Dianei: 'Sunday Lunch' . Puteti citi articolul meu despre duminica in familie, aici:
http://timeaioo.blogspot.ro/2013/04/strudel-cu-prune.html si aici: http://disturbinglydelicious.ro/sunday-lunch-cu-timea/

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 270 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata (7gr)
  • un pic de sare
  • coaja de la o portocala
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • 500-600 gr prune (eu am folosit prune din congelator)
  • 3 linguri zahar
  • zeama de la o portocala
  • 3 lingurite pline de amidon
  • scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru uns: 1 galbenus de ou cu 2 lingurite lapte
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu prune:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. 
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coaja de portocale, apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale si spre final untul topit si uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste foarte tare de maini.
Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora.

Umplutura:
Prunele le taiem in 4 si le punem intr-un vas rezistent la foc. Stoarcem peste prune  zeama de la o portocala, adaugam zaharul si punem pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.

Separat intr-un bol mic amestecam amidonul cu o lingura de apa, apoi luam din sucul fierbinte de pe prune si amestecam cu amidonul pe care il turnam peste prune. Amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca un pic.

Aluatul dospit il impartim in doua pentru ca o sa facem doua buc. de strudel.

Intindem pe rand fiecare aluat pe masa tapetata cu faina. Impartim din ochi foaia in trei sau trasam usor dungi cu cutitul si partile laterale le taiem fasii (vezi poza). Asezam jumatate din umplutura in mijloc, presaram jumatate de plic de zahar vanilat si scortisoara si tragem apoi marginile peste prune alternand stanga-dreapta si tot asa pana la final.

Procedam la fel si cu a doua foaie.

Cu mare grija asezam cele doua strudele in tava mare de la cuptor tapetata cu hartie de copt.

Lasam la dospit inca 15 minute.

Ungem apoi deasupra cu galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Scoatem din cuptor, lasam usor sa se raceasca apoi pudram cu zahar pudra, feliem si servim.

Sa aveti o duminica minunata alaturi de cei dragi! 

 

TIPS-URI

1

Se pot inlocui prunele cu alte fructe: piersici, caise, visine

2

Sucul de portocala il puteti inlocui cu suc natural din alte fructe

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Strudel cu prune 221631
retete culinare - Strudel cu prune 221632
retete culinare - Strudel cu prune 221633
retete culinare - Strudel cu prune 221634
retete culinare - Strudel cu prune 221635
retete culinare - Strudel cu prune 221636
retete culinare - Strudel cu prune 221637
retete culinare - Strudel cu prune 221638
retete culinare - Strudel cu prune 221639
retete culinare - Strudel cu prune 221640
retete culinare - Strudel cu prune 221641
retete culinare - Strudel cu prune 221642
retete culinare - Strudel cu prune 221643
retete culinare - Strudel cu prune 221644
retete culinare - Strudel cu prune 221645
retete culinare - Strudel cu prune 221646

COMENTARII (37)

T I M E A 1

03.08.2013, 14:41

e foarte bun

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 09:33

bun strudelul

babi5 1

28.11.2014, 13:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: