Strudel vienez cu mere si sos de vanilie

de Angelina_Elena in Dulciuri, 5 Sep 2012 | 5029 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de pe site-ul papabun.ro

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 varf de lingurita de sare
  • Umplutura:
  • 6 mere mari
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • scortisoara
  • Sos de vanilie:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita cu varf amidon
  • 1 galbenus
  • un plic zahar vanilat Bourbon(Dr.Oetker)
  • Pentru uns aluatul:
  • 20-30 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel vienez cu mere si sos de vanilie:

Aluat:

Intr-un vas punem faina amestecat cu sare, ouale batute(ca pentru omleta), uleiul si apa si framantam un aluat tare, pe care il lasam in frigider timp de 30 de minute.

Intre timp pregatim Umplutura:

Curatam merele de coaja, codite si samburi, apoi le taiem cubulete.

Intr-o o tigaie (de teflon) punem cele 2 linguri ulei, adaugam merele taiate cubulete si zaharul.

Le calim la foc mic pana cand scade sucul lasat iar zaharul se caramelizeaza. Stingem apoi focul si dam tigaia deoparte.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoatem aluatul de la rece.

Tapetam suprafata de lucru cu putina faina si intindem aluatul intr-o foaie subtirica de 4 mm.

Ungem toata suprafata aluatului cu unt topit si racit, apoi intindem umplutura de mere caramelizate.

Rulam cu grija aluatul si ii dam forma de U/corn mai mare sau cum dorim, apoi asezam strudelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt.

Ungem strudelul cu unt si dam tava la cumptorul preincalzit timp de 20-30 de minute.

Intre timp pregatim Sosul de vanilie:

Intr-un ibric punem 250 ml lapte la fiert.

Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul, zaharul vanilat Bourbon si galbenusul, iar la final adaugam laptele si omogenizam.

Cand laptele incepe sa fiarba, dam ibricul deoparte, turnam compozitia precedenta, punem din nou la foc amestecand continuu.

Ne rezulta un sos subtirel, de consistenta smantanii pentru frisca.

Dupa ce s-a mai racit putin taiem strudelul si il servim cu sos de vanilie.

Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Strudel vienez cu mere si sos de vanilie 176306
retete culinare - Strudel vienez cu mere si sos de vanilie 176307
retete culinare - Strudel vienez cu mere si sos de vanilie 176308
retete culinare - Strudel vienez cu mere si sos de vanilie 176310
retete culinare - Strudel vienez cu mere si sos de vanilie 176311

COMENTARII (53)

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:15

Angelina_Elena 1

09.09.2012, 23:22

Gabytza

babi5 1

18.12.2014, 06:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18