Suc de rosii

de Oana in Bulion, 13 Aug 2009 | 39915 vizualizari

 

E atat de bun, ca-ti vine sa-l bei pe tot :) Ca sa nu mai spun de mirosul din bucatarie, ametitor! Suc de rosii natural pregatit cu rosii de gradina, cu care vom face sosuri delicioase pe timpul iernii!

 

INGREDIENTE

  • 8 l suc de rosii
  • 3 linguri cu sare grunjoasa
  • 2 linguri cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suc de rosii:

Rosiile se spala bine si se dau prin masina de tocat cu sita, sa ramana sucul pur de rosii, cu pulpa, fara nici o samanta sau coaja. Daca nu aveti o masina speciala de facut suc, le puteti da prin masina normala si apoi date prin sita, dar dureaza mai mult operatiunea...Nu stiu exact cate kilograme de rosii au fost initial, am avut o lada maaaaare :), iar dupa stoarcerea rosiilor au rezultat 8 litri de suc de rosii cu pulpa.


Buuun! Sucul de rosii se pune la fiert cu sarea si zaharul, la foc potrivit, amestecandu-se din cand in cand. Zaharul se pune in functie de cat de acre sau dulci sunt rosiile. La mine au fost suficiente 2 linguri. Cel mai bine este sa puneti dupa gust!


Se fierbe sucul de rosii pana scade la jumatate, apoi se pune fierbinte in sticle si se fierbe la bain-marie o ora. Se scot sticlele cu suc de rosii pe o patura groasa si se lasa invelite pana la racirea completa.


La final au fost 5 litri de suc de rosii, era bine sa ramana 4 litri sa fie putin mai grosut...dar e bun si-asa!! :))

 

TIPS-URI

1

sucul de rosii este la fel de bun in prepararea zilnica a alimentelor cat si baut  ca atare

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Suc de rosii 9158
retete culinare - Suc de rosii 9159
retete culinare - Suc de rosii 9160
retete culinare - Suc de rosii 9161

COMENTARII (22)

dolinador 1

14.08.2011, 23:03

Minunat sucul de rosii.Am o problema: din anumite motive am ramas fara sticle....Ar putea cineva sa imi spuna unde se gasesc, daca e posibil cu n dop cu filet sau capace....Multumesc mult...

mihaela3 1

31.08.2011, 20:02

de unde gasesc sticle pentru suc?

Oana 1

06.09.2011, 10:36

Mihaela, sticlele le aveam, le tot strangeam cand mai cumparam suc de rosii Baneasa sau Cirio Insa cred ca gasesti si la piata, am tot vazut tot felul de borcane si capace pentru muraturi...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27