Suc de struguri

de Anamaria7 in Sirop / Compot, 8 Feb 2011 | 11375 vizualizari

 

Poate nu e chiar potrivit aici si acum (e facut de pe toamna), dar e atat de buun! Merita incercat :)

 

INGREDIENTE

  • 30kg struguri rosii
  • 2 pliculete conservant alimentar
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suc de struguri:

Toamna aceasta am hotarat sa imi fac singura sucul de struguri. Nu obisnuiesc sa beau sucuri din comert, nici macar din cele "naturale" sau cu aroma "identic naturala" :P

Cantitatea facuta e pentru o iarna intreaga :))

Pentru ca tata a facut vin, eu am avut noroc cu teascul care mi-a stors si ultima picatura de suc din boabe, dar cred ca un storcator de fructe ar merge la fel de bine (doar ca mai incet pentru 30kg :P). Deci, eu am stors boabele de 2 ori.

Apoi am pregatit conservantul dupa indicatiile de pe ambalaj si l-am amestecat cu restul de suc. Stiu ca nu e chiar sanatos, dar e compromisul facut pentru a ma asigura ca sucul meu nu va fermenta.

Suntem in februarie, iar eu tocmai am sarbatorit finalul unei sesiuni stresante, dar reusite, cu sucul la fel de proaspat ca acum 4 luni!

 

TIPS-URI

1

Aveti grija cum alegeti strugurii, sa fie destul de dulci, fara boabe zdrobite sau stricate, preferabil cu seminte mici.

RETETA IN IMAGINI

Suc de struguri-0
Suc de struguri-1
Suc de struguri-2

COMENTARII (10)

mamaieelena

mamaieelena 1

08.02.2011, 15:13

adry88

adry88 1

04.07.2011, 16:36

imi place la nebunie

Roxanelu

Roxanelu 1

19.10.2011, 16:49

Yammi, ce bine arata!! Prepar si eu sucuri naturale de cate ori am ocazia. In rest ma multumesc cu Prigat de portocale(imi plaaaace)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!