Sufleu de broccoli

de Dana Cristea - pusikmea in Aperitive / Garnituri, 5 Feb 2012 | 4770 vizualizari

 

Imi place atat de mult acest sufleu, incat l-as face mereu, insa ai mei baieti nici nu vor sa-l vada :(
Ceea ce nu stiu ei despre broccoli este ca acesta are proprietati anti-cancerigene, este bogat in nutrienti si minerale, precum potasiu, magneziu si fier si ajuta atat sistemul imunitar, cat si pe cel reproducator.
Sper sa reusesc in viitorul apropiat sa inteleaga cat este de benefic organismului.
Sursa aici

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata brocoli
  • 5 oua
  • 3 linguri de faina
  • 3-4 linguri de smantana
  • sare
  • piper alb
  • 150 g cascaval ras


Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de broccoli:

Spalam brocoli sub jet de apa rece, dupa care il sefacem in buchetele mici si-l punem la fiert in apa cu sare cca.3-4 minute.

Il scoatem intr-o strecuratoare si-l lasam sa seracoreasca si sa se scurga.

Intre timp separam ouale.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile le amestecam cu faina, cascavalul ras si smantana si broccoli pe care l-am pasat usor cu furculita.

Peste aceasta compozitie adaugam albusurile batute spuma si amestecam de sus in jos cu o lingura de lemn.


Condimentam cu sare si piepr dupa gust.

Ungem o tava termorezistenta cu putin ulei de masline sau cu unt si turnam compozitia in ea.

Dam la cuptorul preincalzit 20-25 de minute, pana cand capata o culoare aurie si incepe sa se crape la suprafata.

Se servete cald langa o salata sau cu un sos de smantana.

Pofta buna!!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sufleu de broccoli 144557
retete culinare - Sufleu de broccoli 144558
retete culinare - Sufleu de broccoli 144559
retete culinare - Sufleu de broccoli 144560
retete culinare - Sufleu de broccoli 144561

COMENTARII (21)

Ina 1

06.02.2012, 14:47

Valclaudia 1

28.02.2013, 21:49

excelenta reteta! La favorite...

babi5 1

07.10.2014, 20:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59