Sufleu de conopida cu piure de cartofi

de ela in Aperitive / Garnituri, 12 Noi 2010 | 4926 vizualizari

 

am vazut reteta la Oana,care a luat-o din revista "Secretele bucatariei" si mi-am amintit ca am vazut si eu reteta si imi placuse,asa ca am facut-o si eu,dar cu ceva modificari....

 

INGREDIENTE

  • 500gr cartofi,
  • 1conopida mare,
  • patrunjel,
  • 3felii de muschi file afumat,
  • 6linguri unt,
  • 250ml lapte,
  • 2oua,
  • 150gr smantana,
  • nucsoara
  • 1ardei capia rosu,
  • 1ardei capia mic galben,
  • 2pumni de cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de conopida cu piure de cartofi:

Se curata cartofii,se spala si se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare 25minute,la foc potrivit.

Se curata conopida,se desparte in buchetele,se spala si se usuca bine si se prajeste pe ambele parti,in 2linguri de unt topit.Se scot pe o farfurie si se sareaza si se pipereaza.

Se scurg cartofii si se mixeaza cu 2linguri de unt si 100ml lapte.

Se unge un vas termorezistent cu unt,se tapeteaza cu faina si turnam cartofii piure in el,niveland bine,apoi punem deasupra conopida.Muschiul file il taiem fasii mai subtiri si il punem peste conopida.

Tocam marunt putin patrunjel.Ouale se bat cu smantana si 150ml lapte,la care se adauga patrunjelul tocat,piper,sare si nucsoara dupa gust.Compozitia o turnam deasupra conopidei.

Taiam fasii ardeiul si il punem deasupra in vas.Presaram cascavalul ras si dam la cuptor 50minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Sufleu de conopida cu piure de cartofi-0
Sufleu de conopida cu piure de cartofi-1
Sufleu de conopida cu piure de cartofi-2
Sufleu de conopida cu piure de cartofi-3
Sufleu de conopida cu piure de cartofi-4
Sufleu de conopida cu piure de cartofi-5
Sufleu de conopida cu piure de cartofi-6
Sufleu de conopida cu piure de cartofi-7
Sufleu de conopida cu piure de cartofi-8
Sufleu de conopida cu piure de cartofi-9
Sufleu de conopida cu piure de cartofi-10
Sufleu de conopida cu piure de cartofi-11

COMENTARII (46)

ela 1

14.11.2010, 21:46

Adriana,merita incercata

dentistutza 1

17.11.2010, 19:52

ela o idee deosebita! 5 furcute si gust de la tine dar o sa o fac si eu chit ca al meu se stramba la conopida!!! las'ca-mi place mie!!!

ela 1

18.11.2010, 12:28

Dentistutza,sunt sigura ca iti va placea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04