Sufleu de dovlecel

de Ina in Aperitive / Garnituri, 3 Aug 2013 | 44712 vizualizari

 

Primul sufleu din viata mea :"> Mi-a facut cu ochiul reteta lui Jakob Hausmann, postata de Bucataras aici :
http://www.bucataras.ro/retete/sufleu-de-dovlecel-985.html . Multumesc, este delicioasa combinatia!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel ( al meu a avut 700 g )
  • 4 oua
  • 100 g cascaval ras
  • 20 g unt
  • sare
  • cimbru
Sos bechamel
  • 30 g unt
  • 40 g faina
  • 250 ml lapte
  • sare
  • busuioc
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de dovlecel:

Curatam dovlecelul de coaja si-l radem pe razatoarea mare, dupa care il punem intr-o tigaie si-l inabusim la foc moderat, pina se evapora lichidul lasat.

Il scoatem din cratita si-l punem intr-o sita pentru a se scurge bine lichidul lasat.

Intre timp, preparam sosul bechamel : 

Topim untul intr-un vas,  presaram faina si amestecam cu un tel para pana se rumeneste usor, apoi  adaugam laptele si amestecam continuu cu telul. Cand compozitia devine omogena,  se ia de pe foc si se condimenteaza cu sare , putin busuioc si piper. Lasam sa se raceasca putin.

Preincalzim cuptorul si introducem in el un vas termorezistent uns cu 20 g unt.

Separam albusurile de galbenusuri.

Adaugam in sosul alb racit  galbenusurile, parmezanul ras si cimbrul , amestecand pentru omogenizare. Punem in sos si dovleceii scursi bine de lichid si amestecam bine.

Batem albusul cu putina sare , pana devine o spuma compacta , pe care o adaugam in vasul cu compozitia de dovlecei. Cand punem albusul nu mai amestecam cu telul, ci doar cu o lingura de lemn, cu miscari verticale, de sus in jos ( ca si la prajitura inteligenta, nu cu miscari circulare )

Se scoate vasul termorezistent din cuptor, iar peste untul topit adaugam compozitia de sufleu, pe care o vom coace in cuptorul preincalzit, circa 15-20 minute, pina cind sufleul se umfla depasind buza vasului si se rumeneste frumos.

Pentru reusita preparatului, nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii. 

 

TIPS-URI

1

Albusul se amesteca cu mare grija, fara a folosi miscari circulare, ci doar de sus in jos. Ne ajutam de o lingura/ paleta de lemn.

2

Nu deschidem usa aragazului decat la expirarea timpului de copt, pentru a nu se lasa sufleul .

RETETA IN IMAGINI

Sufleu de dovlecel-0
Sufleu de dovlecel-1
Sufleu de dovlecel-2
Sufleu de dovlecel-3
Sufleu de dovlecel-4
Sufleu de dovlecel-5
Sufleu de dovlecel-6
Sufleu de dovlecel-7
Sufleu de dovlecel-8
Sufleu de dovlecel-9
Sufleu de dovlecel-10
Sufleu de dovlecel-11
Sufleu de dovlecel-12
Sufleu de dovlecel-13
Sufleu de dovlecel-14

COMENTARII (40)

Lau 1

13.12.2013, 13:50

Pushaa 1

22.01.2014, 11:09

mihaelar63 1

19.10.2016, 01:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20