Sufleu de gutui

de anca_rm in Prajituri, 16 Oct 2013 | 1683 vizualizari

 

Am avut mere gutui pe acasa si mi-am amintit ca am vazut aici o reteta interesanta de sufleu.
Am gasit-o la Lubita .
Este demetial acest sufleu de gutui .
Am modificat putin reteta si iata ce a iesit .

Azi e ziua gutuielor :)

 

INGREDIENTE

  • -2 mere gutui de marime potrivita (sa iasa 5 linguri de piure )
  • -2 albusuri
  • -4 linguri de zahar
  • -putina coaja rasa de lamaie
  • -unt pentru uns formele
  • -praf de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de gutui:

Gutuile le spalam bine , in asa fel incat sa mearga puful dupa ele , le curatam de seminte si le taiem felii mai subtiri. Le punem la fiert cu 2 linguri de zahar si le lasam sa fiarba .

Cand sunt bine fierte le lasam la racit si le  facem piure cu blenderul .

Pregatim doua forme de sufleu , le ungem bine cu unt (pentru doua forme trebuie cam o lingurita de unt)

Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si un praf de sare  si le turnam peste piureul bine racit . Adaugam si coaja de lamaie (se mai poate adauga scortisoara , anason macinat sau altceva ) si amestecam usor .

Punem in forme si dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute .

Se pudreaza cu zahar .

Pofta buna

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sufleu de gutui 269288
retete culinare - Sufleu de gutui 269289
retete culinare - Sufleu de gutui 269290
retete culinare - Sufleu de gutui 269291
retete culinare - Sufleu de gutui 269292

COMENTARII (25)

Panacris 1

17.10.2013, 09:52

dar cum adică ere gutui ?

Corinuta 1

17.10.2013, 11:10

Excelent!

ralu_ca 1

17.10.2013, 16:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D