Sufleu mămăliguță cu brânză

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 27 Feb 2012 | 2397 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g mălai,
  • 200 g brânză telemea (vacă și oaie),
  • 300 g broccoli (pentru un pic de culoare),
  • 2 linguri unt,
  • 1 linguriță rozmarin,
  • 1 linguriță măghiran,
  • 250 g smântână,
  • 4 ouă, 
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu mămăliguță cu brânză:

Facem mămăliguța din apă și mălai, care trebuie să fie mai moale. Se pune la fiert apă cu puțină sare. Promit că revin cu cantități exacte la apă cu prima ocazie când refac mămăliga. Eu mereu o fac din ochi. Eu am un ceaunel în care fac mămăliga, cred că dacă puneți 1 litru și jumătate de apă este ok. Când este gata se pune într-o formă unsă cu o lingură de unt.

Brânza telemea se dă pe răzătoare și se presară deasupra mămăliguței. Broccoli se călește în o lingură de unt. Asta în cazul în care este congelat. Dacă folosiți broccoli proaspăt trebuie fiert un pic înainte de a-l căli în unt. Se înăbușă timp de 5 minute. Se condimentează cu sare, piper, rozmarin și măghiran și se mai lasă 1 minut să se întrepătrundă aromele. Broccoli se aranjează deasupra mămăliguței cu brânză.

Într-un castron batem bine ouăle cu smântâna, după care se toarnă în forma de sufleu peste broccoli. Se dă la cuptor (încălzit în prealabil) pentru 35-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra.

Se poate servi fierbinte imediat ce se scoate din cuptor, dar și rece este foarte bun. Poftă bună!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Sufleu mămăliguță cu brânză-0
Sufleu mămăliguță cu brânză-1
Sufleu mămăliguță cu brânză-2

COMENTARII (13)

Rocsi

Rocsi 1

27.02.2012, 20:19

jolygina

jolygina 1

27.02.2012, 23:55

arata super

babi5

babi5 1

31.07.2013, 18:54

Trecut la favorit bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!