Sunca

de Florin A in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2015 | 397 vizualizari

 

Pentru ca nu am participat la taierea porcului, nu am avut posibilitatea de a pastra bucatile de carne asa cum as fi vrut. De aceea la sunca am legat bucati de slanina cu bucati cu carne.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de slanina cu soric
  • 4 bucati subtiri de slanina cu fasii de carne
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 litri de zeama de varza pentru fiert
  • condimente dupa gust: sare, piper, ardei iute tocat fin, cimbru uscat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca:

Se condimenteaza foarte bine bucatile de sunca cu usturoi pisat, cimbru, sare, piper si ardei iute.

Se asaza una peste alta (o bucata de slanina cu soric peste o bucata de slanina cu carne) si se leaga strans cu o sfoara.

Se pun intr-o cratita, se toarna zeama de varza si se pun la fiert la foc potrivit. (30 de minute din momentul in care incepe fierberea).

Se lasa peste noapte la rece. Se serveste alaturi de ceapa sau usturoi, dupa plac :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sunca 419817
retete culinare - Sunca 419818
retete culinare - Sunca 419819
retete culinare - Sunca 419820
retete culinare - Sunca 419821
retete culinare - Sunca 419822
retete culinare - Sunca 419823
retete culinare - Sunca 419824
retete culinare - Sunca 419825
retete culinare - Sunca 419826
retete culinare - Sunca 419827
retete culinare - Sunca 419828
retete culinare - Sunca 419829
retete culinare - Sunca 419830
retete culinare - Sunca 419831
retete culinare - Sunca 419832
retete culinare - Sunca 419833
retete culinare - Sunca 419834

COMENTARII (6)

merisor 1

30.12.2015, 19:14

Foarte buna!

Camelya 1

30.12.2015, 20:07

Buna rau

Anett 1

30.12.2015, 20:59

hmmmm ce buuun e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: