Sunday Roast Englezesc

de Anamaria Cook in Vita, 31 Mai 2012 | 3090 vizualizari

 

Este o delicioasa reteta de existenta careia nu am aflat decat cand am ajuns in Marea Britanie. Daca pot spune asa este mai mult decat o reteta, este un motiv de a aduna familia la un loc in fiecare Duminica.

 

INGREDIENTE

  • 1 cotlet vita oricat de mare doriti sau depinde cate persoane aveti la masa(eu am avut cam 500g)
  • 3-4 cartofi
  • o ceapa rosie
  • un ardei potrivit
  • 1 dovlecel(zucchini)
  • 4-5 rosii cherry
  • 3 catei de usturoi
  • 2-3 crengute de rozmarin
  • o jumatate varza
  • o jumatate brocoli
  • 2 cuburi contiment vita
  • o lingurita faina
  • sare si piper
  • o cana ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunday Roast Englezesc:

Condimentati carnea cu un praf de sare si piper, curatati cartofii si taiatii cuburi mai mari, taiati ceapa si ardeiul in 6, sfaramati cateii de usturoi cu latul unui cutit, si feliati dovlecelul. Turnati uleiul intr-o tava incapatoare apoi asezati carnea in centrul si puneti legumele si rozmarinul de jur imprejur.

Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptor la 190C/gaz 4 pentru o ora si jumatate.

Dupa o ora de stat la cuptor indepartati folia de aluminiu si dati la coptor din nou. Intre timp taiati varza in bucati marisoare si separati frunzele, apoi puneti-o la fiert in apa cu un praf de sare. Fierbeti la foc mic pana ce puteti intepa cu furculita.

Taiati brocoli in manunchiuri mici si indepartati cotoarele, puneti la fiert in apa cu un praf de sare la foc mic.

Cand carnea si legumele sunt gata scoateti tava din cuptor si lasati carnea sa se "odihneasca" cam 10 minute apoi taiati-o felii.

Aceasta reteta se serveste cu un sos pe care ei il numesc gravy si iata cum il preparati:
Tocati marunt o ceapa micuta si puneti-o la calit intr-o tigaie cu putin ulei, cand ceapa sa calit adaugati 1 cana  si jumatate de apa  in care dizolvati cuburile de vita si adaugati lingurita de faina sa se ingroase putin sosul. Lasati sa dea in fiert apoi stingeti focul.

Asezati legumele si carnea in farfurii si turnati sosul peste. Puteti inlocui carnea de vita cu orice carne doriti sau puteti folosi legumele favorite.

POFTA BUNA!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Sunday Roast Englezesc-0
Sunday Roast Englezesc-1
Sunday Roast Englezesc-2
Sunday Roast Englezesc-3
Sunday Roast Englezesc-4
Sunday Roast Englezesc-5
Sunday Roast Englezesc-6
Sunday Roast Englezesc-7

COMENTARII (15)

alinutzika

alinutzika 1

01.06.2012, 15:57

mena29

mena29 1

01.06.2012, 16:11

Ce bun!

iri_iri

iri_iri 1

01.06.2012, 23:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!