Supă acrișoară cu praz și ciuperci de pădure

de CulinaryRainbow in Supe, 30 Mar 2015 | 713 vizualizari

 

Vreți să vă spun câteva secrete despre ghebe?

Ghebele sau opinticile, cum li se mai spun, conțin lecitină, ceea ce ajută la reducerea depunerii de colesterol în organism. Acesta este un lucru foarte bun. Să nu uităm că această minunată ”carne a pământului” îmbunătățește acuratețea vizuală, conține acid folic, vitamine din grupul B și chiar vitamina D. Într-o mână de ghebe găsim mai mult potasiu decât într-o portocală, acesta lucru ajutând la reglarea tensiunii arteriale.

Eu sunt carnivoră convinsă, dar ”carnea pământului” e delicioasă în felul ei, tocmai de aceea este una din preferatele mele. E ușoară, e consistentă și cel mai important, conține ”carne”. :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g ghebe ( se pot folosi alte ciuperci de pădure sau pleurotus )
  • 20 cm dintr-o rădăcină de praz
  • 150 g orez ( eu am folosit orez basmati și roșu )
  • un morcov potrivit
  • două felii de ardei tăiate cubulețe
  • 150-200 ml iaurt
  • zeamă de lămâie
  • sare și piper roșu
  • 50 ml ulei de porumb
  • verdeață de mărar și pătrunjel
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă acrișoară cu praz și ciuperci de pădure:

 Într-o oală am pus la fiert orezul și aproximativ 3 litri și jumătate de apă. Orezul pe care l-am folosit fierbe cam în 20 de minute, deci dacă folosiți alt tip de orez fierbeți-l după instrucțiunile de pe ambalaj, astfel încât să nu fie prea fiert și sfărâmicios.      4

Prazul și morcovul i-am tăiat julien, i-am pus la călit în uleiul de porumb împreună cu puțină apă. Am presărat sare și am stors zeamă de lămâie.  Am acoperit cu un capac și am lăsat la foc mic aproximativ 15 minute, adăugând din când în când câte un pic de apă.      

Am pus în oală ciupercile tăiate și ardeiul, după care am adăugat legumele călite. Le-am lăsat la foc moale vreo 5 minute, apoi am adăugat iaurtul. La final, am îmbogățit gustul cu puțină sare și piper roșu, am presărat verdețurile, et voilà!

 

RETETA IN IMAGINI

Supă acrișoară cu praz și ciuperci de pădure-0
Supă acrișoară cu praz și ciuperci de pădure-1

COMENTARII (12)

mirela0911

mirela0911 1

31.03.2015, 13:50

Trebuie sa incerc si eu ciorba cu ciuperci, nu am mancat niciodata!

Panacris

Panacris 1

05.04.2015, 22:03

CulinaryRainbow

CulinaryRainbow 1

05.04.2015, 22:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!