Supa crema de conopida si cartof

de Constelatialeu in Supe, 9 Mai 2020 | 11964 vizualizari

 

Din categoria: nu ma dau in vant dupa supe creme, dar incerc, mai ales ca acum am pe cine sa le testez. Dar cu cea mai mare sinceritate nu credeam sa-mi placa asa mult....Aveam in frigider conopida deja fiarta ( conopida mamei, pentru iarna ce nu a fost iarna, dar a zis ca nu-i mai place nici conopida si eu ma tot impiedicam de ea in congelator) si i-am facut felul, am citit mai multe retete si am ales sa fac cum am crezut eu ca o sa-mi placa.Este o supa foarte satioasa, eu n-am mai putut sa mananc si felul doi.
 

 

INGREDIENTE

  • 550 g conopida cruda sau fiarta ( eu am avut la congelator deja fiarta)
  • 2 cartofi curatati cca 280 g
  • ceapa verde cca 100 g
  • usturoi verde cca 30 g
  • 1 ardei capia rosu
  • 40 g unt cu 82% grasime
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • nucsoara macinata cca 5 g
  • busuioc uscat cca 5 g
  • 1,5 l apa + 1 lingura delikat home made
  • 200 g smantana 25% grasime
  • crutoane cu ulei de masline si busuioc
  • bacon prajit crocant
  • optional
  • parmezan- n-am avut si n-am pus dar sigur era si mai buna supa cu parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de conopida si cartof:

Mai intai pregatim toate ingredientele sa le avem la indemana. Curatam cartofii , ceapa, usturoiul, le spalam si apoi le taiem, cartofii cubulete mai mici, ceapa si usturoiul marunt, iar ardeiul bucatele mai mici. Intr-o cratita punem untul si uleiul de masline, lasam sa se topeasca untul si apoi adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt, adaugam un praf de sare, le lasam sa se caleasca cca 6-7 min, apoi adaugam ardeiul si cartofii. Separat punem la fiert 1,5 l apa cu o lingura de delikat home made, lasam sa fiarba si apoi turnam in oala unde am calit legumele, acoperim cu capac si lasam sa fiarba pana cand cartofii sunt patrunsi, adaugam si conopida deja fiarta ( daca conopida este cruda o puneti odata cu cartofii sa fiarba) si mai lasam 5 min sa fiarba.  Strecuram legumele si le punem in blender, adaugam si un polonic de zeama si blendam pana obtinem o crema fina. Crema obtinuta o turnam din nou in cratita si o subtiem cu zeama ramasa, fiecare cat o vrea de subtire sau groasa. Eu am folosit toata zeama,am obtinut o supa cu o consistenta cremoasa, am adaugat nucsoara, busuioc si piper, sare daca mai este nevoie si am pus din nou pe foc cratita, la foc mic, cat timp am pregatit baconul prajit si crutoanele. Apoi am tras de pe foc cratita, intr-un castron am pus smantana si apoi am diluat-o cu  un polonic de supa crema,dupa care am amestecat cu toata supa crema. Am servit cu crutoane si bacon crocant, am presarat si un pic de busuioc si 2-3 stropi de ulei de masline si bun era si niste parmezan ras, dar n-am avut. Eu aia Gica Contra a supelor crema, cu mici exceptii, a inceput sa-mi placa, de la supa crema de usturoi mi se trage.....Cam atat am avut de spus, daca o sa va placa ce am pus eu in oala e de bine, daca nu, tot de bine este, gusturile nu se discuta. Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida si cartof" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

laura_n 1

11.05.2020, 21:26

Delicatesa!

dantes 1

13.05.2020, 10:21

Buna!

mihaelar63 1

18.06.2020, 07:12

Ramane sa mai dau si eu atacul la cremoasele acestea !!!! Cred ca as comanda ,doar daca ar fi singurele optiuni din meniu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema din legume mexicane