Supa crema de dovleac

de iuliana_florentina in Supe, 18 Feb 2015 | 1230 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :
  • 400 g (dovleac curatat de coaja )\
  • 250 g cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 1 catel de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • 450 ml supa de legume
  • sare
  • Pentru servit ,la alegere :
  • smantana si patrunjel
  • nucsoara
  • parmezan si busuioc
  • bacon crocant
  • crutoane de paine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac:

Intr-o craticioara incalzim uleiul de masline si calim cateva minute la foc mic,ceapa tocata si usturoiul taiat felii. Decojim dovleacul si cartofii ,ii taiem cubulete si-i punem in cratita peste ceapa. Continuam sa calim in continuare inca 2-3 minute si apoi adaugam supa de legume si saram putin. Acoperim vasul si lasam sa fiarba in jur de 20 de minute, pana legumele sunt moi. Dupa aceea mixam bine compozitia cu un blender vertical pana obtinem o crema fina. E momentul sa potrivim de sare si piper (optional ) iar daca vi se pare prea groasa compozitia mai adaugati un pic de supa si dati din nou in clocot, iar daca vi se pare prea subtire, fierbeti-o pana mai scade un pic. Noua ne place exact asa cum iese din cantitatile date.

Mancati supa calda imbogatita, la alegere cu ce vreti voi din ingredientele enumerate mai sus. Mie imi place cel mai mult cu parmezan si busuioc dar copilu’ o prefera cu smantana si patrunjel

Pofta buna !  

 

COMENTARII (11)

iuliana_florentina

iuliana_florentina 1

21.02.2015, 07:00

Multumesc ,fetelor

Bya Ralu

Bya Ralu 1

07.05.2015, 15:19

buna

Panacris

Panacris 1

24.01.2016, 17:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!