Supa crema de galbiori cu branzeturi

de simona72 in Supe/Ciorbe, 8 Feb 2017 | 4140 vizualizari

 

Galbiorii sunt ciuperci comestibile, asta pentru cei care nu stiu. Sunt ciuperci rafinate, parfumate si, desigur, delicioase. Sunt apreciate si cautate de bucatarii din toata lumea, dar si de gurmanzii amatori.
 Pentru ca iubesc ciupercile, pot sa spun ca sunt o norocoasa. Traiesc intr-o zona in care se gasesc din abundenta. Va trebuie rabdare, placerea de a colinda prin paduri, un partener bun de drumetie… La aceasta reteta de supa, am folosit galbiori congelati, pusi de mine in toamna. 

 

INGREDIENTE

  • aprox. 1 punga de 1 kg cu galbiori congelati
  • aprox. 3 litrii supa de pui
  • 2-3 morcovi
  • 1 tija apio
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 2-3 cartofi
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 100-120 gr cascaval (de buna calitate sau o alta branza care se topeste)
  • sare dupa gust
  • Pentru servit:
  • smantana si/sau crutoane
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de galbiori cu branzeturi:

De preferat, sa avem o supa/stok de pui sau de legume gata facuta. De obicei, eu o fac in momentul in care fac supa. Strecor supa de pui printr-o sita deasa. In supa clara de pui, adaug galbiorii dezghetati, morcovii, pastarnacul si tija de apio, toate taiate rondele. Usturoiul se curata, se taie in felii si se caleste in putin ulei de masline. Atentie sa nu-l prajim prea tare ca devine amarui! Punem si usturoiul cu tot cu ulei in oala, peste supa cu legume. Lasam sa fiarba pana legumele sunt bine fierte.

Intre timp, curatam de coaja cartofii si ii taiem cuburi. Cand legumele sunt aproape de foarte bine fierte, adaugam cartofii si lasam sa fiarba pana toate legumele se sfarama usor cu furculita. Luam supa de pe foc si, cu un blender vertical de mana, pasam bine totul, pana supa devine cremoasa. Adaugam cascavalul ras mare si blenduim din nou pana cascavalul se topeste. Punem supa pe foc, asezonam dupa gust si lasam sa dea in clocot. Se serveste dupa gust si dorinta, cu smantana si crutoane.

Sa va fie de folos reteta! 

TIPS-URI

1

Nu punem legume sau branzeturi prea multe, pentru a nu acoperi gustul galbiorilor.

2

Este necesar sa folositi o supa/stok de pui sau de legume, pentru un gust mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de galbiori cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa cu galuste imperiale