Supa crema de gulii cu nucsoara

de Brindusa in Supe, 29 Mai 2010 | 4048 vizualizari

 

Gulia este o radacinoasa putin folosita in bucatarie. Nici la noi si nici prin alte parti nu se prea foloseste. Mie, insa imi place foarte mult gustul de gulie. Pun felii din ea in ciorba de legume si o mananc chiar si in stare proaspata, rasa, in salate. Astazi am gasit in piata gulii tinere si dulci, asa ca m-am hotarat sa fac o supa care sa le aiba ca ingredient principal.

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt
  • 1 ceapa, taiata felii subtiri
  • 3 gulii mici, taiate in bucatele
  • 1 cartof, taiat in bucatele
  • 2 l supa clara de pui facuta in casa 
  • 200 g smantana dulce de batut
  • 2 lingurite nucsoara rasa
  • 2 morcovi, taiati julienne 
  • 1 gulie taiata julienne
  • 2 linguri marar taiat marunt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de gulii cu nucsoara:

Topeste untul intr-o oala. Caleste ceapa cam 5 minute, pana ce devine moale. Adauga cele 3 gulii taiate si cartoful si caleste putin.

Pune supa clara si lasa pana ce supa incepe sa fiarba. Redu focul la mic si lasa sa fierba incet, acoperit, pana ce legumele sunt moi (cam 30 minute). Paseaza legumele cu robotul vertical, direct in oala, pana ce supa devine foarte fina.

Adauga smantana si da un clocot. Pune nucsoara, si potriveste de sare si piper. Supa asta se poate servi la masa si adoua zi. Inainte de a o servi, fierbe fasiile de morcov si gulie in putina apa, cam 2 minute pana se inmoaie putin.

Orneaza farfuria de supa cu fasiile fierte si marar taiat marunt.

 

RETETA IN IMAGINI

Supa crema de gulii cu nucsoara-0
Supa crema de gulii cu nucsoara-1
Supa crema de gulii cu nucsoara-2
Supa crema de gulii cu nucsoara-3

COMENTARII (11)

Brindusa

Brindusa 1

29.05.2010, 10:48

Ela, Ina ati invatat sa cititi in sfarsit?

Brindusa

Brindusa 1

29.05.2010, 10:51

Rivka, si mie imi facea bunica, care si-a trait tineretea in Ardeal. Pe aici prin Muntenia nu se prea foloseste. Si nici in bucataria internationala nu am prea vazut-o, poate din cauza gustului care se aseamana cu cel de cotor de varza. Mie, insa, imi place fff mult (ca si prazul)

Brindusa

Brindusa 1

29.05.2010, 10:51

Ana, mersic

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!