Supa crema de mazare

de Sylvia in Supe, 13 Mai 2014 | 3082 vizualizari

 

Este una din clasicele bucatariei franceze, supa crema de mazare cu menta, o combinatie perfecta, subtila dar aromata

 

INGREDIENTE

  • 350 grmazare verde
  • lapte degresat
  • smantana lichida
  • menta
  • sare de mare
  • piper alb
  • putin ulie de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de mazare:

Prepararea este extrem de simpla, se fierbe mazarea cu apa cat sa treaca peste ea la care se adauga 200 ml de lapte si sare de mare . Dupa ce a fiert bine sa scada apa, se adauga 2-3 frunze de menta si  se mixeaza bine cu un mixer plonjant sa obtinem o crema groasa , se adauga inca putin lapte si smantana degresata ( eu am adaugat numai lapte ) si se rectifica sezonarea cu sare si piper alb . Se strecoara supa printr-un chinois ( o sita conica foarte fina ) sau orice alta sita fina .  Se mai pune pe foc sa dea un clocot si se serveste fierbinte. 

Eu am decorat-o cu putina smantana lichida degresata si cu cateva picaturi de ulei de masline, ar fi mers bine si niste fulgi de ardei iute dar eu nu pot sa mananc condimentat acum :) din pacate. Va doresc pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

folositi mereu pt gatit sarea de mare bruta are un gust profund si intens este cea mai buna sare din lume

2

la sosurile is supele cu colori sensibile folositi piperul alb care nu se diferentiaza ca si culoare si este foarte intens

RETETA IN IMAGINI

Supa crema de mazare-0
Supa crema de mazare-1
Supa crema de mazare-2

COMENTARII (25)

Sylvia

Sylvia 1

19.05.2014, 21:07

trebuie sa o refac zilele astea

mihaelar63

mihaelar63 1

24.05.2014, 12:00

Arata superb Nu sunt fan- supe creme , dar aceasta imi este pe plac . Mult

Bya Ralu

Bya Ralu 1

03.11.2014, 22:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!