Supa crema de rosii

de marianascarlat in Mancaruri de post, 28 Mar 2013 | 2431 vizualizari

 

Cred ca v-ati dat seama pana acum ca principalul beneficiar al preparatelor mele este ful meu Alex.
Lui ii plac doar doua feluri de supa: supa de gaina de tara cu galusti si supa crema de rosii.
Pentru ca am avut cateva rosii de la tara bine coapte i-am facut supa asta( nu acum, asta vara, acum doar o postez)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 1 ceapa,
  • 2 morcov,
  • 1 cartof (mare),
  • o telina mica
  • un pastarnac
  • 1 adrel rosu,
  • 2 kg. rosii coapte bine,
  • 2 linguri ulei,
  • 3 l. apa
  • 2 linguri de orez
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii:

Zarzavatul bine spalat, curatat si taiat in bucati cat de cat mai mici si mai subtirele(nu tocat ca pentru ciorba) l-am pus la fiert intr-o oala cu 3 litri de apa.

Rosiile spalate si taiate in 4 le-am dat prin separatorul de rosii atasat la masina de tocat.

Dupa ce zarzavatul a fiert cam 30 de minute, am strecurat supa iar zarzavatul in afara de ceapa si ardei, l-am pus in blender si l-am facut crema.

Sucul de rosii rezultat impreuna cu supa de legume si cu legumele pasate le-am pus intr-o oala si le-am pus din nou la fiert, dupa 10 minute am adaugat si orezul spalat si am mai lasat sa fiarba pana a fiert si orezul. Am adaugat sare si 2 linguri de ulei si dupa cateva clocote am stins focul si am adaugat patrunjelul tocat.Am acoperit oala si am lasat supa sa se raceasca cat decat ca sa poata fi pusa in farfurii.

Eu am mancat supa cu crutoane, Alex fara.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa crema de rosii 214725
retete culinare - Supa crema de rosii 214737

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

28.03.2013, 16:25

Rocsi 1

28.03.2013, 20:33

marianascarlat 1

28.03.2013, 20:43

Multumesc mult pentru comentarii!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: