Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella

de Oana in Supe, 31 Mar 2010 | 5600 vizualizari

 

Este absolut divina! Italian night, pe gustul nostru!

 

INGREDIENTE

  • un morcov mare
  • un cartof mare cu coaja alba
  • o jumatate de telina
  • o ceapa
  • un dovlecel
  • 500 g suc gros de rosii
  • 50 g unt
  • o mana de fidea din grau dur
  • mozzarella
  • un catel de usturoi
  • piper alb
  • sare
  • frunze de busuioc proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella:

Legumele se curata, se spala, se taie in bucati mari si se pun la fiert in 2,5 l de apa cu sare. Cand sunt fierte se scot din supa si se paseaza bine cu blenderul. Se adauga 1 litru din zeama in care au fiert, sau dupa preferinta, in functie de cat de groasa vreti sa iasa supa. Se aprinde focul, se adauga untul taiat feliute si se amesteca cu un tel. Se pune sucul concentrat de rosii, amestecand continuu, la foc mic. Cand incepe sa fiarba se adauga fideaua si se mai lasa cateva clocote. Se potriveste la final de sare, se presara piper alb si se adauga usturoiul dat prin presa. Se lasa oala acoperita sa se umfle bine fideaua.

Se serveste fierbinte, cu bucati de mozzarella deasupra si frunzulite de busuioc proaspat.

 

RETETA IN IMAGINI

Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella-0
Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella-1
Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella-2
Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella-3
Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella-4
Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella-5
Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella-6
Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella-7
Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella-8

COMENTARII (11)

Oana 1

02.04.2010, 23:17

Multumesc, Pusik, Paste fericit si tie

mihaelar63 1

10.04.2010, 15:56

de efect , grozava

Oana 1

10.04.2010, 20:00

Da, Mihaela, e si de efect, dar e extraordinar de buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41