Supa crema din sparanghel

de Panacris in Supe, 28 Mai 2022 | 5051 vizualizari

 

Eee, e de mult timp pe lista de preparat, probat și degustat! Am găsit sparanghel la ofertă, așa că l-am pus în coșul de cumpărături și apoi m-am pus la treabă! 😉 Dar noh, dacă am slugoaie multe prin bucătăria Zmeilor l-am scos la treabă pe Arthur, blender-ul meseriaș de la Zepter 😉 Da, vouă v-am descris rețeta clasică, cu gătitul legumelor separat, apoi blenduite. Oricum s-ar pregati supa e la fel de gustoasă, spor și poftă bună! 😉

 

INGREDIENTE

  • Sparanghel verde cca. 250 g,
  • Cartofi 2 bucăți,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Morcov 1 bucată mare,
  • Ceapă verde 3 fire,
  • Ulei din sâmburi de struguri cca. 50 ml,
  • Apă filtrată/plată cca. 500 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Pentru topping:
  • Parmesan feliat cca. 50 g,
  • Inflorescențe de sparanghel,
  • Frunze de coriandru.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema din sparanghel:

Legumele se curăță, spală și taie grosier, apoi se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă și ulei. Se asezonează de sare și piper și se lasă la fiert cca. 15 minute la foc mediu,

După ce legumele s-au fiert se transferă într-un blender, sau se lasă în oală și se mărunțesc cu mixer-ul vertical, până se obține o supă cremă fină, împreună cu lichidul rămas de la fierbere.

Supa se servește fierbinte, asezonată după gust cu parmesan și frunze de coriandru, și/sau crutoane după gustul fiecăruia.

P.S. În cazul meu m-am folosit de varianta de gospodină rapidă, supa cremă preparată, cap coadă, cu  cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super performant ce pe lângă râșnit, blend-uit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!

Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema din sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de cartofi