Supa cu galuste de gris

de Patricia Iordache in Supe, 12 Apr 2013 | 2665 vizualizari

 

Nu stiu cum fac altii galustele pentru supa, insa eu am descoperit de vreo 7-8 ani o reteta care nu da gres niciodata si este foarte usor de preparat. Ies niste galuste pufoase si gustoase de mancam doua portii de supa ;) Daca nu ati gasit inca o reteta pe placul vostru, incercati-o pe aceasta, sigur o sa va iasa (dar sa respectati exact cantitatile si modul de preparare)!

 

INGREDIENTE

  • pentru supa:
  • - 2 cepe potrivite;
  • - 3 morcovi;
  • - 1 pastarnac;
  • - 1/2 de telina;
  • - patrunjel (cat va place);
  • - 2 l apa;
  • - putin ulei.
  • pentru galuste:
  • - 50 ml ulei;
  • - 2 oua;
  • - 110 gr. gris;
  • - un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu galuste de gris:

Cum facem galustele:

Punem intr-un castrin uleiul, ouale batute bine, grisul si praful de sare. Amestecam bine cu o furculita pana obtinem un amestec omogen.

Punem castronul la frigider si ne apucam sa pregatim supa.

Cum facem supa:

Tocam ceapa, telina si pastarnacul marunt si morcovii rondele, ca sa se vada frumos in supa.

Punem apa intr-o oala, adaugam legumele, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba.

Cand apa a inceput sa fiarba, scoatem castronul cu amestecul pentru galuste de la frigider, luam o canita in care punem apa rece si cu ajutorul unei ligurite (nu lingura!) formam galustele astfel: bagam lingurita in apa rece din canita, o umplem cu compozitia de galuste si o punem in supa care fierbe la foc mic. Repetam cat putem de repede pana terminam toata compozitia.

Punem capacul intr-o parte, pe oala si lasam la foc mic 10 minute dupa care turnam peste toate galustele o canita cu apa rece. Potrivim de sare si piper, acoperim din nou cu capacul pus intr-o parte si lasam sa fiarba aproximativ 40-45 minute pana observam ca galustele s-au marit.

Adaugam putin ulei peste supa, scoatem o galusca sa vedem daca e fiarta (sa nu fie tare si cruda la mijloc), oprim focul si presaram patrunjelul tocat.

 

COMENTARII (26)

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

15.04.2013, 14:03

COSTEO

COSTEO 1

24.07.2013, 18:00

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

24.07.2013, 18:02

Costeo...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!