Supa cu taitei de casa

de Tuxedo in Supe, 5 Apr 2013 | 11136 vizualizari

 

Ieri am facut o supica buuuuna de tot din rasol de vacuta si cu taitei de casa. Nu am mai facut taitei de multa vreme, cu toate ca se fac foarte usor! Si pentru ca noi nu lasam carnita in supa am scos-o si am facut din ea niste linguinii cu sos si carne.

 

INGREDIENTE

  • o bucata de rasol vaca (500 gr)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica
  • 1 ardei
  • 1 pastarnac
  • cateva linguri ulei
  • sare dupa gust
  • patrunjel verde
  • Taitei:
  • 1 ou intreg
  • faina cat cuprinde (5 – 6 linguri)
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu taitei de casa:

 

  • Spalam bine carnea in apa rece si o punem la fiert in 3 litri de apa. Cand a dat in fiert, adunam spuma de deasupra (o lasam sa fiarba pana cand iese tot sangele din ea) si apoi adaugam legumele spalate si curatate (intregi).
  • Le fierbem cu un praf de sare si cateva linguri de ulei (in functie de cat de grasa e carnea, adaugam ulei mai mult sau mai putin).

 

Taitei:

 

  • Intr-un castron batem oul cu praful de sare apoi adaugam faina treptat. Coca trebuie sa fie maleabila si sa nu se mai lipeasca de mana (in nici un caz nu trebuie sa fie tare!) La un ou intra aprox. 5-6 linguri de faina.
  • Intindem foaia cu un facalet cat de subtire putem, apoi o pudram cu faina. O taiem pe lung in doua (sau patru) si o suprapunem apoi taiem taitei cu un cutit ascutit (cum taiem painea) si ii rasfiram pe blat ca sa se usuce putin.
  • Cand legumele si carnea s-au fiert, le scoatem din supa, supa o strecuram, apoi o punem inapoi in oala si adaugam taiteii. Lasam la fiert pana se fragesesc.
  • La final adaugam patrunjelul verde tocat marunt si servim!

E buna tare!

Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Supa cu taitei de casa-0
Supa cu taitei de casa-1

COMENTARII (24)

babi5

babi5 1

12.05.2014, 10:34

iri_iri

iri_iri 1

07.04.2015, 14:52

-Licurici-

-Licurici- 1

23.06.2015, 09:24

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!