Supa cu taitei de casa

de Tuxedo in Supe, 5 Apr 2013 | 16117 vizualizari

 

Ieri am facut o supica buuuuna de tot din rasol de vacuta si cu taitei de casa. Nu am mai facut taitei de multa vreme, cu toate ca se fac foarte usor! Si pentru ca noi nu lasam carnita in supa am scos-o si am facut din ea niste linguinii cu sos si carne.

 

INGREDIENTE

  • o bucata de rasol vaca (500 gr)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica
  • 1 ardei
  • 1 pastarnac
  • cateva linguri ulei
  • sare dupa gust
  • patrunjel verde
  • Taitei:
  • 1 ou intreg
  • faina cat cuprinde (5 – 6 linguri)
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu taitei de casa:

 

  • Spalam bine carnea in apa rece si o punem la fiert in 3 litri de apa. Cand a dat in fiert, adunam spuma de deasupra (o lasam sa fiarba pana cand iese tot sangele din ea) si apoi adaugam legumele spalate si curatate (intregi).
  • Le fierbem cu un praf de sare si cateva linguri de ulei (in functie de cat de grasa e carnea, adaugam ulei mai mult sau mai putin).

 

Taitei:

 

  • Intr-un castron batem oul cu praful de sare apoi adaugam faina treptat. Coca trebuie sa fie maleabila si sa nu se mai lipeasca de mana (in nici un caz nu trebuie sa fie tare!) La un ou intra aprox. 5-6 linguri de faina.
  • Intindem foaia cu un facalet cat de subtire putem, apoi o pudram cu faina. O taiem pe lung in doua (sau patru) si o suprapunem apoi taiem taitei cu un cutit ascutit (cum taiem painea) si ii rasfiram pe blat ca sa se usuce putin.
  • Cand legumele si carnea s-au fiert, le scoatem din supa, supa o strecuram, apoi o punem inapoi in oala si adaugam taiteii. Lasam la fiert pana se fragesesc.
  • La final adaugam patrunjelul verde tocat marunt si servim!

E buna tare!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supă cu tăiței Udon