Supa de cartofi cu telina

de Giana in Supe, 12 Noi 2014 | 2648 vizualizari

 

Aceasta supa fierbinte cu smantana este delicioasa mai ales in zilele reci de iarna.

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 linguri ulei
  • 2 cuburi pentru supa de legume dizolvate in apa (1 L sau 1,5 L)
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • sare, piper macinat, nucsoara rasa
  • frunze de telina tocate sau patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de cartofi cu telina:

Se spala legumele, se curata si se toaca marunt, pastrand frunzele de telina.

Se calesc legumele tocate in ulei aproximativ 5 minute. Se adauga supa de legume si se fierbe timp de 20 minute.

Se paseaza legumele in oala, cu un mixer. Se adauga smantana si se pune pe foc sa fiarba cateva minute.

La final se condimenreaza cu sare, piper si un praf de nucsoara. Se imparte supa in boluri si se presara deasupra frunze de telina tocate.

 

TIPS-URI

1

Supa se potriveste alaturi de bagheta prajita cu usturoi.

2

Supa va fi mai gustoasa, daca se imbogateste cu creveti mici fierti, astfel se obtine o supa pentru ocazii festive.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de cartofi cu telina 351832
retete culinare - Supa de cartofi cu telina 351833
retete culinare - Supa de cartofi cu telina 351834
retete culinare - Supa de cartofi cu telina 351835

COMENTARII (12)

elucubratiiculinare 1

13.11.2014, 17:29

yammy

marcela1979 1

15.11.2014, 05:59

mihaelar63 1

10.10.2016, 21:32

Ce bine arata !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29