Supa de chimen cu oua si crutoane aromate reteta ardeleneasca

de adasev12 in Supe, 27 Sep 2011 | 27875 vizualizari

 

Supa de chimen cu oua si crutoane aromate reteta ardeleneasca
Mi-era dor de aceasta supica usoara si buna ce ne-o facea mama acasa...va prezint varianta ei a acestei supici...e f buna!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Supa de chimen cu oua si crutoane aromate reteta ardeleneasca
  • 1,5 l apa
  • 2 lingurite chimen
  • oua ( cate doriti)- eu am pus 4 in ideea ca sunt 4 portii
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita delikat
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri ulei ( daca e de masline si mai bine)
  • o ceapa mica + jumatate
  • o lingurita de boia
  • un fir de telina, frunze
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de chimen cu oua si crutoane aromate reteta ardeleneasca:

Cum se prepara Supa de chimen cu oua si crutoane aromate reteta ardeleneasca

Intai se face o fiertura din semintele de chimen si apa, in care se pun si ceapa intreaga si firul de telina. Se lasa sa fiarba 10 minute bune. 

Intre timp intr-o cratita se incinge uleiul, apoi se adauga o jumatate de ceapa desfacuta felii si se lasa la calit. Se adauga faina si boiaua si se lasa un minut doar, apoi se stinge cu apa in care a fiert chimenul, strecurata bineinteles. Se toarna cate putin si se invarte  mereu sa nu iasa cocoloase. Daca s-au format cateva nu-i nici o problema, oricum aceasta supica vine strecurata.

Deci, se lasa vreo 15 minute sa fiarba bine, pana se ingroasa nitelus. se ia de pe foc apii si se trece prin strecuratoare, sa ramana numai supica . Se pune iar la foc, se adauga laptele in supa si cand a a juns iar la punctul de fierbere se sparg ouale direct in supa. Se mai lasa cam 3-5 minute si se opreste focul. Daca vreti ca ouale sa fie foarte tari lasati 5 minute, eu las cam 3 pentru ca-mi palc sa fie in mijloc un pic moi si sa se sfarame in supica. In farfurie fiecare serveste cu crutoane dupa  bunul plac.

Crutoanele le-am facut inainte, am taiat painea cubulete, am stropit cu ulei de masline si am presarat marar si cimbru uscat. Le-am lasat la cuptor , doar ca un pic prea mult si au iesit un pic prea prajite. Se poate servi si cu paine de casa.

Recomandam si supa cu chimen

Pofta buna! Daca incercati aceasta varianta, cu siguranta o sa va placa.

Mama zicea ca supa fara oua e prea...apa goala...e buna si fara oua, dar eu asa m-am invatat de la ea si asa-mi place si acum....

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimen cu oua si crutoane aromate reteta ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Lau 1

02.10.2011, 22:06

interesanta

mihaelar63 1

06.10.2011, 17:59

ce buna , de mult nu am mai mancat

adasev12 1

09.10.2011, 10:34

sufletista....
mihaela, nici eu nu mai mancasem de cativa ani...mi-era tare dor....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu galuste, reteta gustoasa si economica