Supă de dovleac

de botcrina in Supe, 26 Ian 2012 | 5190 vizualizari

 

Vara iau mai mulţi dovlecei îi curăţ de cojă şi de miezul din interior, apoi îi răzuiesc, după care storc dovleacul şi îl porţionez în mai multe pungi în aşa măsură încât o pungă să fie de folos pentru o oală cu supă.
Astfel iarna când vreau să fac supă de dovleac doar scot câte o pungă şi o folosesc rapid.

 

INGREDIENTE

  • 500 g dovleac răzuit
  • 1 litru zer sau lapte acru
  • 500 ml apă
  • 1 ceapă mare
  • mărar după gust
  • 1 lingură faină
  • 1 linguriţă boia
  • 2 linguri ulei
  • 250 g smântână
  • sare, piper după gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de dovleac:

Într-o oală punem uleiul şi călim ceapa tăiată cubuleţe mici, apoi adaugăm făină, boia şi stingem cu 500 ml apă rece. Peste acestea se pune laptele acru sau zerul, dovleacul, mărarul, sare şi piperul după gust. 

Lăsăm oala pe foc până când dovlecul este bine fiert, apoi dregem supa cu smântâna şi o mai lăsăm câteva minute să fiarbă la foc mic.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de gulii