Supa de galuste cu unt

de roxanabucataras in Supe, 19 Noi 2011 | 5686 vizualizari

 

O supa de galuste limpede si aromata pentru zilele reci de iarna.Supa de galuste este ideala pentru copiii mici.

 

INGREDIENTE

pentru supa:

  • 3 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 pastarnac
  • 1 cartof mare
  • patrunjel

pentru galuste:

  • 10 linguri de gris
  • 2 oua
  • 2 cuburi de unt
  • un praf de sare    
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de galuste cu unt:

Cum preparam supa de galuste :

Pun apa la fiert cu o lingura de ulei si delikat dupa gust.

Tai morcovul si pastarnacul bastonase, ceapa in 4, cartoful in 4 si le adaug in supa cand apa a fiert si le las pana sunt aproape fierte timp in care ma ocup de galuste.

Intr-un vas rezistent la foc pun cuburile de unt (sa fie mari cuburile) la topit. Dupa ce s-a topit, il iau de pe foc, il las putin, adaug ouale, un praf de sare si grisul in ploaie amestecand continuu cu o furculita pana ajunge o pasta ca o smantana groasa.

Dau focul mic la supa. Iau o lingurita mica, o inmoi in supa si iau din margine cate o lingurita plina din compozitie, pun in supa asteptand sa se desprinda de lingurita...procedez asa pana se termina compozitia.

ATENTIE: Sa fiu sigura ca este buna ca si consistenta, compozitia pentru galuste, prima care o pun in supa astept putin sa vad daca se ridica intreaga la suprafata. Daca se imprastie inseamna ca mai trebuie gris.

Galustele se vor ridica la suprafata, le intorc cu grija pe partea cealalta, las sa fiarba la foc mic cu capac. Ca sa iasa si mai pufoase, adaug de 2 ori apa rece in supa de galuste, cate o cana de apa de fiecare data, la un interval de cateva minute, dar nu imediat dupa ce le-am pus. Le las la fiert supa de galuste pana ce galustele sunt fierte bine.

Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

supa de galuste se serveste cu patrunjel verde proaspat tocat

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de galuste cu unt 134076
retete culinare - Supa de galuste cu unt 134077
retete culinare - Supa de galuste cu unt 134078

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

19.11.2011, 21:12

buna buna

alinutzika 1

19.11.2011, 22:19

cu cartof nu am mancat inca...

roxanabucataras 1

21.11.2011, 12:32

ionela2682: nu zic ca nu-i bine ca tine, eu trucul l-am aflat de la o colega...acum ce sa zic...nu stiu daca de aia au iesit pufoase pt ca se facuse mari de pana sa pun apa rece

alinutzika: noua ne place mult cartoful ala fiert in supa, mi se pare ca are un gust aparte

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S