Supa de hribi (Грибная юшка)

de Ksenya in Mancaruri de post, 28 Mar 2014 | 2007 vizualizari

 

Aceasta reteta am adus-o din Bukovel cand am fost la ski,este o reteta traditionala ucraineasca.In toate restaurantele pana si pe partie se poate servi aceasta supa.
Este ideala pentru cei care tin post .

 

INGREDIENTE

  • 150 g hribi uscati sau 500 g hribi proaspeti sau congelati (eu am avut congelati)
  • 1 morcov
  • 1 pastrnac
  • o radacina de patrunjel
  • un varf de cutit piper
  • sare dupa gust
  • o foaie de dafin
  • 2 l supa de legume sau apa
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri ulei
  • 100 g taitei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de hribi (Грибная юшка):

Ceapa se toaca si se caleste cu uleiul adaugand un pic de sare,turnam putina apa (jumatate de cescuta) si lasam sa inabuse ,adaugam legumele date prin razatoare si iar inabusim la foc mic cca 10 min

Hribii ii spalam si tocam mai grosier,adaugam peste legumele inabusite,apoi adaugam si supa de legume /apa,lasam sa fiarba 15 min,dupa care adaugam taiteii,mai lasam 3-4 minute,stingem flacara si adaugam la sfarsit foia de dafin si piperul si potrivim de sare.Se serveste fierbinte cu patrunjel tocat.

 

TIPS-URI

1

Pentru ai da o savoare aparte se poate adauga si smantana

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de hribi (Грибная юшка) 306795
retete culinare - Supa de hribi (Грибная юшка) 306796
retete culinare - Supa de hribi (Грибная юшка) 306797
retete culinare - Supa de hribi (Грибная юшка) 306798
retete culinare - Supa de hribi (Грибная юшка) 306799

COMENTARII (22)

Ksenya 1

29.03.2014, 13:00

Panacris ,n-am facut cu champignion,dar se poate incerca pana la sezonul hribilor,desi am o banuiala ca gusltul va fi diferit .
Astept sa-mi zici cum ti-a iesit.

deyutzky 1

29.03.2014, 13:23

mmm ce bine arata!!

mihaelar63 1

25.04.2016, 17:33

Ce deliciu Eu acum o vad :"> Merge la favorite !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21