Supa de linte blonda

de Doralinda in Supe/Ciorbe, 19 Oct 2012 | 1472 vizualizari

 

Am citit undeva pe site, un bucataras care zicea ca e tipic spaniola, dar nu e asa, in wikipedia este scris originea, aceasta fiind de fapt o leguma din tarile arabe, care ulterior a devenit consumata in regiunea mediteraneana; intr-adevar e o leguma foarte benefica, continand fibre si proteine, in acelasi timp foarte saraca in calorii ( ptr cei care tin regim).
Eu am invatat de la soacra mea reteta, dar am modificat-o putin, adaugand sos de rosii, aceasta mai e indicata si ca mancare de post.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr linte blonda mijlocie (se gaseste si foarte mica si mai groasa)
  • 100 gr sos de rosii ( indicat e un sos de rosii cu bucatele de rosii)
  • 1 foaie dafin
  • 1 ceapa mijlocie
  • 2-3 linguri ulei masline
  • Oregon
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri otet(dupa preferinta)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de linte blonda:

Lintea se fierbe foarte usor si repede, deci, intai fierbem lintea cu putina sare ptr 15 min, dupa care strecuram de toata apa, si punem la fiert in alta apa calda impreuna cu ceapa tocata, sosul de rosii, dafinul, sare, oregon si uleiul.

Lasam la fiert incet pana cand ceapa e deja fiarta, cca 20 min....inainte cu 5 minute de a lua de pe foc, adaugam si otetul.

Daca e nevoie, mai adaugam apa, supa de linte trebuie sa fie groasa dar nu ca fasolea, sa aiba si zeama dar nu asa multa ca o supa de legume spre exemplu. lasati mai multa apa, ptr ca atunci cand se va raci, se va mai ingrosa.

Se mananca cu o bucatica de feta langa si cu o ceapa verde.

Piperul se adauga la urma, cand am luat-o de pe foc, sau fiecare in farfurie.

 

TIPS-URI

1

Piperul se adauga intotdeauna la urma, dupa ce luam mancarea de pe foc, ptr ca altfel isi pierde din valoare si gust!

2

Putem adauga si un morcov taiat rondele.

COMENTARII (6)

Lau 1

20.10.2012, 14:11

p_anita_m 1

25.10.2012, 02:57

e foarte buna pt persoanele ce au probleme cu fierul pt ca lintea contine 7-8 mg fier pt fiecare 100mg

Doralinda 1

25.10.2012, 10:27

E foarte adevarat! Eu sunt sub limita la fier si nu ne lipseste din casa! Gatesc in fiecare saptamana si le dau si la copii care adora!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25