Supa de pui cu galuste

de LUK in Supe, 10 Feb 2011 | 2357 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-600gr morcovi
  • un patrunjel radacina
  • o jumatate de telina mai mica
  • un cos de pui plus un piept de pui
  • 1 cub de Maggi Bouillon
  • 3-4 litri de apa
  • patrunjel verde
  • Pentru galuste:
  • 2 oua
  • 6 linguri de gris
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste:

   Se pune carnea spalata sa fiarba in apa la foc mic.Legumele se curata si se spala si se adauga in apa cand aceasta fierbe.Lasam supa sa fiarba la foc mic cam o ora si spumam la nevoie(incercam cu furculita daca sunt fierte legumele si carnea).Inainte cu 5-6 minute de a opri focul adaugam cubul maggi si gustam dac amai trebuie sare.Scoatem legumele cu o paleta si strecuram supa in alt vas.O punem din nou pe foc sa fiarba.

Pregatim galustele:separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.Adaugam treptat galbenusurile(omogenizate cu o lingura sa fie mai fine).Apoi adaugam grisul treptat(daca vi s epar prea pufoase mai adaugati gris).

 Cand supa clocote adaugam rand pe rand cu o lingura aluatul de galuste.Dam apoi focul incet si lasam s afiarba la foc mic cca 10min(5 min pe o parte si 5 pe cealalta).Dupa ce au fiert galustele oprim focul si adaugam inapoi in supa zarzavatul si carnea luata de pe os(sau daca preferati cu ele puteti face o salata)

 

TIPS-URI

1

incepeti prepararea galustelor chiar inainte de a incepe supa sa clocote..cu cat le tineti mai mult afara din supa cu atat mai mult se ingroase

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de pui cu galuste 83934
retete culinare - Supa de pui cu galuste 83935
retete culinare - Supa de pui cu galuste 83936
retete culinare - Supa de pui cu galuste 83937

COMENTARII (25)

LUK 1

11.02.2011, 17:58

multumesc Criss

kamy 1

11.02.2011, 18:11

LUK 1

23.02.2011, 20:25

Kamy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D