Supa de pui cu galuste din gris

de GeorgiaA in Supe, 7 Feb 2014 | 1094 vizualizari

 

O supita delicioasa care merge intocmai cu vremea de afara.Ma gandeam s-o impartasesc cu voi, ca o idee, poate va e pofta sau nu stiti ce supite sau ciorbite sa mai gatiti :)
Imi pare rau ca nu am facut mai multe foto cu etapele de gatit dar a fost totul pe fuga, facand si altceva in acelasi timp si am omis :(

 

INGREDIENTE

  • Pentru galuste:
  • 2 oua
  • 8-9 linguri de gris
  • sare
  • 100 gr. unt
  • 50 ml. apa minerala
  • Pentru supa:
  • 2 pulpe de pui
  • 4 morcovi
  • 2 radacini pastarnac
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 telina
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 4 cartofi
  • sare, piper negru
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste din gris:

Pentru galuste:

Am mixat bine ouale, am adaugat in ploaie grisul, untul la temperatura camerei, putina sare si apa minerala si am amestecat totul pana a iesit o coca pufoasa.Adaugand apa minerala galustele ies foarte pufoase.

Pentru supa:

Intr-un vas pentru ciorba am pus pulpele la fiert un clocot bun dupa care am adaugat legumele, o parte din legume in bucati mai marisoare( morcovii, ardeii, cartofii), celelalte radacinoase le`am taiat in cuburi mai mici.Dupa ce pulpele s-au fiert le`am dezosat si maruntit si le`am adaugat inapoi in supa.Am lasat sa fiarba pana legumele au fost aproape gata si in ultimele 10 minute am adaugat galustele, am stins focul am adaugat sare, piper si patrunjel verde tocat nu foarte marunt.Am mai lasat vreo 20 minute cu focul stins dupa care am servit.

Se combina foarte bine cu paine prajita, integrala daca se poate ;)

 

Pofta buna!

 

 

COMENTARII (10)

GeorgiaA 1

07.02.2014, 21:52

Mesc

mihaelar63 1

07.02.2014, 22:42

Galuste cu apa minerala nu am facut inca , dar promit ca incerc

GeorgiaA 1

08.02.2014, 00:05

Eu asa le fac si sunt foarte bune, yummi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L