Supa de pui cu galuste pufoase

de Florentina_Cristina in Supe, 1 Feb 2014 | 3098 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa:
  • piept de pui
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • telina
  • ardei gras (pentru aspect rosu, verde, galben)
  • delikat
  • sare
  • patrunjel
  • o lingura ulei
  • Pentru galuste:
  • 100 gr gris
  • 2 oua
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste pufoase:

Se spala carnea bine, se pune la fiert. Intre timp se spala bine legumele si se taie cubulete. Se pune oala pe foc si se adauga o lingura de ulei. Se pun pe rand in uleiul incins ceapa, morcovul si telina si ultimul adaugat va fi ardeiul gras. Se calesc impreuna legumele maxim 3 minute, dupa care se adauga in oala apa (maxim 3/4 din capacitatea oalei). Se scoate carnea ,se trece printr-un jet de apa rece, se rupe fasii (sau se taie cuburi) si se adauga la fiert alaturi de celalalte ingrediente. Se condimenteaza bine de gust si se lasa la foc mic.

In timp ce fierbe supa, intr-un bol se sparg 2 oua, se adauga un praf de sare si grisul si se amesteca bine pana ce se obtine o pasta omogena. Cand supa este aproape gata se ia cate o lingura din amestecul obtinut si se adauga usor in oala. Se repeta procesul pana se termina amestecul dupa care mai lasam supa pe foc maxim 5 minute.

La sfarsit se adauga patrunjel tocat.

 

TIPS-URI

1

Pieptul de pui a fost de la o pasare de tara si implicit a avut ceva grasime. In cazul in care folositi pui din comert va trebui sa adaugati putin ulei.

RETETA IN IMAGINI

Supa de pui cu galuste pufoase-0
Supa de pui cu galuste pufoase-1
Supa de pui cu galuste pufoase-2
Supa de pui cu galuste pufoase-3
Supa de pui cu galuste pufoase-4

COMENTARII (14)

Rocsi

Rocsi 1

02.02.2014, 11:53

laura_n

laura_n 1

02.02.2014, 17:33

intotdeauna o supa tare gustoasa

Florentina_Cristina

Florentina_Cristina 1

02.02.2014, 18:06

asa este laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!