Supă de roșii

de elucubratiiculinare in Supe, 1 Mai 2013 | 619 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi,
  • 2 cepe,
  • 2 cartofiori,
  • 1/4 țelină,
  • 1 kg roșii proaspete (sau 2 conserve de 400 g),
  • 1 linguriță bulion,
  • 1 ardei gras roșu,
  • 1 lingură ulei,
  • pătrunjel verde,
  • sare,
  • opțional zeamă de lămâie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de roșii:

Legumele (adică morcovii, ceapa, țelina și cartofiorii) curățate, spălate și tocate cubulețe se pun în 2 litri de apă la fiert. În 15 minute de când clocotește apa sunt gata.
Între timp curățăm roșiile de coajă (le opărim înainte, să se curețe coaja ușor) și le tăiem cubulețe sau puteți folosi roșii din conserve gata tăiate.

Ardeiul gras se taie și el cubulețe cât mai mici, se călește cu o lingură de ulei, apoi se adaugă o cană de apă și se lasă sa fiarbă  pentru 5 minute.Când s-au fiert legumele adăugăm peste ele roșiile, bulionul și ardeiul gras.Dacă vă place supa mai acrișoară adăugați zeama de la jumătate de lămâie.Potrivim supa de sare și adăugăm pătrunjel verde tocat mărunt.Este delicioasă atât fierbinte pentru zilele răcoroase, dar și rece pentru zilele fierbinți de vară


Poftă bună!

 

COMENTARII (5)

Cris2711 1

01.05.2013, 21:03

una dintre preferatele mele

Rocsi 1

01.05.2013, 22:31

O supa ce mamei ii place tare mult

MotanLaOale 1

01.05.2013, 23:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55