Supa de somon

de Oana in Supe, 4 Dec 2009 | 6528 vizualizari

 

Este o supa extrem de rapida si buna de te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  • o ceapa rosie
  • un morcov
  • 2 cartofi mari albi, cu coaja subtire
  • 400 g somon
  • 1 lingura unt
  • 1/2 l lapte
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 l apa
  • sare
  • piper alb
  • marar uscat
  • marar proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de somon:

Se spala legumele, se curata. Ceapa se taie cubulete fine, morcovul de da pe razatoarea mica, apoi se calesc in untul topit. Din cand in cand se adauga putina apa, sa se inabuseasca. Dupa 5 minute se adauga 1 l de apa. Cartofii se spala bine, cu coaja cu tot, apoi se taie cuburi si se adauga in supa. Se condimenteaza cu sare, piper si marar uscat. Se fierbe supa cu capac 15 minute, pana se inmoaie cartofii. Atentie, sa nu se zdrobeasca!

Somonul se curata de piele si oase si se taie cuburi de 2 cm, apoi se adauga in supa si se mai fierbe 5 minute. La final se adauga laptele si se lasa pana se infierbanta supa, dar fara sa clocoteasca.

Se opreste focul si se adauga zeama de lamaie si mararul proaspat tocat fin.

 

RETETA IN IMAGINI

Supa de somon-0
Supa de somon-1
Supa de somon-2
Supa de somon-3
Supa de somon-4
Supa de somon-5
Supa de somon-6
Supa de somon-7

COMENTARII (14)

Oana 1

05.12.2009, 23:20

Ce m-am bucurat azi cand au mancat baietii mei tot, tot castronelul, le-a placut mult! doar ca a trebuit sa le curat coaja de la cartofi

ionix 1

06.12.2009, 22:15

cartofii sunt cartofi noi??? nu mananc ciorbita de peste dar asta as manca-o...

Oana 1

06.12.2009, 22:36

Nu sunt noi, dar sunt din aia turcesti, din hipermarket, cu coaja f. subtire, zici ca sunt noi. Si nu se sfarama la fiert. Astia nu sunt buni la piure deloc....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04