Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

de mihaelar63 in Supe, 16 Noi 2018 | 3540 vizualizari

 

 Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam carnea si osul fierband cand m-a anuntat fiul meu ca soseste in vizita. In 20 de minute aveam preparata aceasta supica light. Iaurtul cremos ii da un gust placut si in plus se omogenizeaza rapid in zeama.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne + un os cu maduva, de vacuta
  • 500 gr mazare verde -congelata
  • 2 morcovi
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 tija telina apio
  • 1 foaie dafin
  • 1 iaurt grecesc mic
  • 1 lamaie -zeama / optional
  • Galuscute : 2 oua+ 1 lingura untura proaspata de porc[sau 1 lingura unt moale ] + faina alba 4-5 linguri
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250:

  1. Carnea si osul de vacuta se spala si se pun la fiert in apa cu sare timp de 20 minute.
  2. Pentru aceasta operatiune am folosit oala de fiert sub presiune. Scade timpul de fierbere cel putin la jumatate.
  3. Intre timp se pregatesc legumele. Se curata si se spala.
  4. Feliati morcovul si ardeiul rondele. Ceapa si telina verde se toaca mai marunt.
  5. Adaugati legumele in oala si dupa 10 minute se pun si galuscutele cu faina alba.
  6. Pentru galuscute bateti spuma ouale intregi, adaugati sare, untura de porc si faina alba. Trebuie sa obtineti un aluat mai moale. Galustele fierte nu se vor intari.
  7. Cu lingura trecuta prin apa de fiecare data inainte, se iau mici galuste care se  pun in zeama ce fierbe la foc moderat.
  8. La sfarsit se pune mazarea verde decongelata. Aceasta nu va avea nevoie de multa preparare termica. Piperati.
  9. Gustati si sarati sau acriti cu zeama de lamaie dupa gustul propriu.
  10. Iaurtul cremos in stil grecesc se adauga in farfurie in momentul servirii supei.

                                   Pofta buna !!!!!

TIPS-URI

1

Iaurtul cremos este light,da supei un gust placut si in plus se omogenizeaza rapid in zeama.

2

Nu va plac galuscutele cu faina alba sau sunt prea consistente? Puteti renunta la ele sau sa le inlocuiti cu boabe de cereale sanatoase, cartofi sau orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

19.11.2018, 01:52

Dia , imi mai iese si mie , din cand in cand )

Sidy 1

19.11.2018, 08:36

EXCELENTA ! Exact pe gustul meu...Felicitări

dantes 1

19.11.2018, 09:19

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de vitel cu stelute