Supă pescărească cu aioli de șofran

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 15 Mai 2014 | 1115 vizualizari

 

O supă gata în 15 minute, dar plină de savoare!

 

INGREDIENTE

Pentru supă:

  • 4 cepe verzi
  • 1 bulb fenicul
  • 1/3 chili proaspăt
  • 3-4 anșoa
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • 700 ml passata
  • 100 ml apă fierbinte
  • 6 midii proaspete
  • 6 creveți proaspeți
  • 300 grame file monkfish (nu știu cum se numește în limba romană:http://en.wikipedia.org/wiki/Monkfish), tăiat în bucăți potrivite
  • 2 file de biban de mare, tăiat în bucăți potrivite
  • 1 mână frunze proaspete de busuioc

Pentru aioli:

  • 1 cățel de usturoi
  • sare
  • câteva firișoare de șofran
  • sucul de la 1/4 lămâie
  • 3 linguri de iaurt

Pentru servit:

  • pâine cu usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă pescărească cu aioli de șofran:

Se încălzește uleiul într-o tigaie și se adaugă ceapa, fenicul si chili, tăiate fâșii, apoi anșoa. Se sotează câteva minute, se adaugă sare și piper, cei doi căței de usturoi, pisați, vinul, passata și apa fierbinte. 

Se adaugă apoi midiile, monkfish, bibanul de mare, creveții și busuiocul. Se acoperă și se lasă la fiert, la foc mic, 8 minute. 

Pentru aioli, se amestecă într-un mojar, usturoiul cu puțină sare, șofranul și sucul de lămâie. La final, se adaugă iaurtul și se amestecă până acesta are o culoare galbenă, intensă.

Se așează bucățile de pește, midiile și creveții în farfurii, se toarnă supa deasupra, se așează aioli și se presară frunze de fenicul. Se servește fierbinte cu pâine cu usturoi. 

 

TIPS-URI

1

Tipurile de pește folosite pot varia în funcție de preferințe.

2

Midiile care nu s-au deschis după gătire, nu se consumă.

COMENTARII (22)

xana 1

16.05.2014, 14:42

Vai ce buna trebuie sa fie!!

cristeena20 1

23.05.2014, 13:31

ce bine arata!!! super buna si interesnta supa!1

mihaelar63 1

24.05.2014, 11:53

Vreu si eu asa deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55