Supă pescărească cu aioli de șofran

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 15 Mai 2014 | 3630 vizualizari

 

O supă gata în 15 minute, dar plină de savoare!

 

INGREDIENTE

Pentru supă:

  • 4 cepe verzi
  • 1 bulb fenicul
  • 1/3 chili proaspăt
  • 3-4 anșoa
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • 700 ml passata
  • 100 ml apă fierbinte
  • 6 midii proaspete
  • 6 creveți proaspeți
  • 300 grame file monkfish (nu știu cum se numește în limba romană:http://en.wikipedia.org/wiki/Monkfish), tăiat în bucăți potrivite
  • 2 file de biban de mare, tăiat în bucăți potrivite
  • 1 mână frunze proaspete de busuioc

Pentru aioli:

  • 1 cățel de usturoi
  • sare
  • câteva firișoare de șofran
  • sucul de la 1/4 lămâie
  • 3 linguri de iaurt

Pentru servit:

  • pâine cu usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă pescărească cu aioli de șofran:

Se încălzește uleiul într-o tigaie și se adaugă ceapa, fenicul si chili, tăiate fâșii, apoi anșoa. Se sotează câteva minute, se adaugă sare și piper, cei doi căței de usturoi, pisați, vinul, passata și apa fierbinte. 

Se adaugă apoi midiile, monkfish, bibanul de mare, creveții și busuiocul. Se acoperă și se lasă la fiert, la foc mic, 8 minute. 

Pentru aioli, se amestecă într-un mojar, usturoiul cu puțină sare, șofranul și sucul de lămâie. La final, se adaugă iaurtul și se amestecă până acesta are o culoare galbenă, intensă.

Se așează bucățile de pește, midiile și creveții în farfurii, se toarnă supa deasupra, se așează aioli și se presară frunze de fenicul. Se servește fierbinte cu pâine cu usturoi. 

TIPS-URI

1

Tipurile de pește folosite pot varia în funcție de preferințe.

2

Midiile care nu s-au deschis după gătire, nu se consumă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă pescărească cu aioli de șofran" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

xana 1

16.05.2014, 14:42

Vai ce buna trebuie sa fie!!

cristeena20 1

23.05.2014, 13:31

ce bine arata!!! super buna si interesnta supa!1

mihaelar63 1

24.05.2014, 11:53

Vreu si eu asa deliciu

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Conopida in crusta de bere