Supa simpla de cartofi cu smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 20 Dec 2021 | 3998 vizualizari

 

 Am dorit o supa simpla fara carne, usoara care sa se potriveasca a fi servita si pentru copii. Am luat hotararea sa nu incarc supa cu carne si prajeli.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 4 linguri de ulei
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 1 patrunjel radacina cu cateva frunze verzi .
  • 1/2 ardei Kapia rosu
  • 1 ardei iute rosu-uscat
  • frunze de telina verde
  • 1 pahar smantana grasa
  • 2-3 linguri otet mere -optional
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa simpla de cartofi cu smantana:

  1.  Legumele se curata si se spala.
  2. Ceapa si patrunjelul verde  se toaca marunt.
  3. Radacina de patrunjel a avut si cateva frunzulite pe care le-am tocat si le-am pus in zeama ce fierbe .
  4. Morcovul, patrunjelul radacina si ardeiul se taie cubulete.
  5. Cartofii se taie cuburi.
  6. Se pun 3 l apa la fiert si se sareaza.
  7. Cand apa clocoteste se aduga ceapa, morcovul, patrunjelul si ardeiul.
  8. Fierbeti sub capac sa se patrunda legumele cat mai repede .
  9. Dupa 15 minute adaugati si cartofii si ardeiul iute uscat pe care il maruntiti pe cat posibil .
  10. Daca aveti copii la masa trebuie sa fiti atenti ca mancarea sa nu fie prea condimentata .
  11. Dupa inca 15 minute incercati daca sunt fierte toate legumele .
  12.  Dregeti supa cu smantana .
  13. Smantana se dilueaza cu zeama fierbinte si se aduga inapoi in oala in fir subtire si prin amestecare .
  14.  Gustati si sarati daca este nevoie .
  15. Cine doreste o zeama mai acrisoara o poate acri cu otet de mere .
  16. La servire aapuneti in supa de cartofi telina verde taiata marunt , pentru un plus de prospetime si aroma .
  17.  Serviti alaturi de supa ,ardei , ridichi , ceapa verde , ardei iute sau ceapa rosie .
  18.   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Daca aveti copii la masa trebuie sa fiti atenti ca mancarea sa nu fie prea condimentata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa simpla de cartofi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Panacris 1

19.05.2022, 12:14

peter 1

05.01.2024, 14:12

bun. Dar uleiul cand il pui, ca n-ati scris nimic de asta?

mihaelar63 1

06.01.2024, 04:16

Peter , buna intrebare !!!! Cred ca am uitat o propozitie . In cazul de fata cand nu sotezi sau prajesti legumele , uleiul se poate pune dupa inceputul fierberii sau cand legumele sunt pe jumatate fierte . In momentul de fata , chiar as reduce din cantitatea de ulei !!! Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi noi, dreasa cu smantana