Supa simpla, de chimion

de burdulea56 in Supe, 21 Mar 2010 | 5106 vizualizari

 

Este o supa de post, se face des in Ardeal, are rantas specific zonei. Veti zice ca nu mai e la moda rantasul, ca e greu la stomac sau multe altele, dar sa nu uitam ca bunicii nostri o consumau si au dus-o mai mult decat noi. Asa ca incercati!

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi,
  • 1 radacina patrunjel,
  • 1 telina cat un mar,
  • 3 cartofi,
  • 1 lingurita chimion,
  • 100 ml ulei,
  • 1 lingura faina,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • sare,
  • 3 litri apa.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa simpla, de chimion:

Punem la fiert 3 litri apa, cand fierbe, adaugam zarzavatul maruntit. Cand este fiert zarzavatul, separat intro tigaie, incingem uleiul, adaugam faina, rumenim usor, apoi stingem rantasul cu apa rece(cam 250 ml apa) amestecam bine la foc mic, sa nu se fca cocoloase, turnam rantasul peste supa, potrivim de sare si adaugam verdeata tocata. Se serveste cu crutoane de paine prajita.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa simpla, de chimion 23193
retete culinare - Supa simpla, de chimion 23194
retete culinare - Supa simpla, de chimion 23195

COMENTARII (9)

adry88 1

20.05.2011, 11:02

mofturaki 1

14.06.2011, 21:27

superrr! este supa copilariei mele...din asta ne dadea la gradi! doamne, ce mai mancam la supa de chimin...insa cand a facut mama acasa , nici nu m-am atins de ea... nu era asa de buna ca la gradi!

burdulea56 1

29.06.2011, 22:51

Hihihihi, mofturaki, ai dreptate cu gradi si baiatului meu ii placea supica asta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!