Supa-crema de ciuperci

de Andra_Constantinescu in Supe, 27 Feb 2017 | 4938 vizualizari

 

O supa-crema foarte gustoasa, numai sa aveti grija cata nucsoara puneti, pentru ca ce-i prea mult strica. Pentru reteta m-am inspirat de aici.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 50 g unt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 500 g ciuperci champignon
  • 50 g faina
  • 1 l apa fierbinte
  • un varf de cutit de piper negru macinat
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • un varf de cutit de nucsoara macinata
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de ciuperci:

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Se pune la calit intr-o craticioara cu 30 g de unt, doua linguri de ulei de masline si jumatate de lingurita de sare. 

Se spala ciupercile si se feliaza, dupa care, circa 350 g dintre ele se adauga peste ceapa si se calesc, amestecand constant pana cand se evapora apa pe care acestea o lasa. Se adauga faina si se amesteca bine pana cand se imbraca toate ciupercile in faina (eu am procedat asa cum era scris in reteta pe care am gasit-o pe internet, dar va recomand sa amestecati faina separat cu putina apa rece si apoi sa o puneti peste ciuperci, pentru ca, asa cum am procedat eu, s-au format si cateva cocoloase). Se toarna apa fierbinte si se amesteca totul. Se fierbe supa circa 15 minute sau pana cand se inmoaie bine ciupercile. 

Intre timp, intr-o tigaie se topeste restul de unt si se calesc ciupercile ramase, adaugand putina sare si un varf de cutit de piper negru macinat.

Supa se da prin robotul de bucatarie pentru a deveni o crema, dupa care se pune la loc in craticioara, se adauga smantana si se mai clocoteste 2-3 minute. Dupa aceea, se adauga ciupercile calite, se presara  un varf de cutit de nucsoara macinata si se potriveste supa de sare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de mere