Taci si inghite

de Lau in Mancaruri cu carne, 2 Oct 2018 | 2951 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • Mamaliga
  • 1 l lapte de vaca
  • 300 g malai de tara
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 25 g unt
  • 100 g branza de burduf
  • Straturi
  • 250 g branza de burduf
  • 2 bucati de carnati de casa
  • 150 g muschi de porc afumat
  • 300 g jambon de porc
  • 2 linguri untura
  • sare
  • 3 oua
  • Servit
  • smantana
  • muraturi
  • 15 g unt pt uns tava
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:

Prajim carnea bine, adaugam carnati si afumatura, sare si lasam cateva minute sa se prajeasca bine.

Pentru mamaliga-punem laptele cu sare la fiert intr-un ceaun si presaram 2 linguri de faina de malai cernut deasupra.

Cand incepe sa fiarba, adaugam treptat faina, amestecand bine cu o paleta de lemn sau cu facaletul.

Lasam sa fiarba la foc mic, amestecam continuu pana ce se desface de pe facalet (asta inseamna ca este fiarta).

Adaugam branza si untul, amestecam pana ce se topeste (acum daca dorim, rasturnam mamaliga pe un tocator sau luam cu lingura)

 Ungem vasul termorezistent cu untul, adaugam un strat de mamaliga, un strat de branza, un strat de mamaliga, adaugam carnea pe toata suprafata si adaugam restul de mamaliga.

Cu o lingura trecuta prin apa facem 3 adancituri, adaugam ouale sparte si dam la cuptorul incalzit pana ce se incheaga albusul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu pipote si inimi